GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Temmuz 2020 Pazartesi 09:53

Soyer'in not defterinde bu hafta... ÜRETİCİYE BÜYÜK DESTEK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, haftalık not defterinde gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı. Ödemiş'ten 100 ton patates, Menderes'ten de 200 ton salatalık alarak üreticiye destek olduklarını belirten Soyer, "Desteğimiz İzmir ile sınırlı değil. Alaşehir'de TARİŞ'Le 80 ton kuru üzüm sözleşmesi yaptık. İzmir'de okullarda öğrencilerimize dağıtacağız" dedi

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, not defterinde bir haftalık çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Tarımsal kalkınmaya büyük önem veren bu konuda üreticilere verilen destekleri anlatan Soyer'in açıklamaları şöyle: 

Günaydın sevgili İzmirliler, hepinize iyi haftalar diliyorum. 
Seferihisar'da 5 yıldır gerçekleştirdiğimiz lavanta hasadına Turgut Köyü'nde katıldık. İzmir tarımını geliştiriken katma değeri yüksek ürünler ilk tercihimiz. 
Ödemiş'teki Çaylı Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nden aldığımız 100 ton patatesi İzmir'de 10 bin aileye dağıtacağız.
Kooperatif çatısı altındaki üreticileri desteğimiz İzmir ile sınırlı değil. 
Alaşehir'de TARİŞ'le 80 ton kuru üzüm alım sözleşmesi yaptık. İzmir'de okullarda öğrencilerimize dağıtacağız.
Menderes'te zor zamanlar yaşayan salatalık üreticilerine de el uzattık. Partiler halinde alacağımız toplam 200 ton salatalığı tüketici ile buluşturacağız.
Bisikletin ulaşım aracı olarak kullanılmasını teşvik ediyoruz. İzmir Bisiklet ve Yaya Eylem Planı'nı da ilgililere anlattık. 
Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun koordinasyon toplatısında 11 büyükşehir belediye başkanı olarak pandemi süreci deneyimlerimizi paylaştık.
Seferihisar'da 11 yıl boyunca havai fişek atılmasını engellemeye çalıştım. Sakarya'da hepimizi kahreden olayın ardından İzmir'de de etkinliklerde artık havi fişeği kaldırdık.
Su yoksa hayat da yok. İzmir'in en önemli su kaynağı Tahtalı Barajı'nı gözümüz gibi korumamız gerek. Baraj koruma alanında kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Hepinize güzel sağlıklı bir hafta diliyorum. 
Hoşçakalın sevgili İzmirliler