GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Şubat 2023 Çarşamba 15:54

Soyer'den yardım çağrısı: Çok ağır bir tablo var!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte deprem bölgesine giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 'Gerçekten çok ağır bir tablo var' diyerek yardım çağrısı yaptı.

6 Şubat günü saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkım, saat 13.24’te Elbistan ilçesinde yaşanan 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremle katbekat arttı.

Son bilgilere öge deprem nedeniyle 8 bin 574 kişi yaşamını yitirdi. Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte deprem bölgesine gitti. Gözlemlerini aktaran Soyer bölgede çok ağır bir tablo olduğunu söyledi. 

''Acı çok büyük. Desteğinize hiç olmadığı kadar ihtiyaç var'' notuyla bir video mesaj paylaşan Soyer, ''Kahramanmaraş merkezdeyiz. Az önce bir cenazeyi çıkarttılar enkazın altından. Çok büyük mağduriyetler, çok büyük acılar. İnsanlar uykusuz, perişan, yakınlarını kaybetmişler. Gerçekten çok ağır bir tablo var'' dedi. 

Soyer, vatandaşlara Umut Hareketi'ne destek olma çağrısı yaptı. 

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN GÖRSELE TIKLAYINIZ!