GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Mayıs 2020 Cuma 09:56

Soyer'den tarım ve kooperatifçilik vurgusu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kooperatifleri desteklemeye devam edeceklerini söyledi. "Başka bir tarım, kooperatiflerin güçlenmesiyle mümkün olacak" diyen Soyer, "Tohum serperken söylenen 'Kurda kuşa aşa' sözünü aklımızdan çıkarmayacağız. Doğaya saygılı sürdürülebilir bir tarımla yola devam edeceğiz" dedi

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Başkan'ın Günlüğü bilgilendirmesinde tarım ve kooperatifçiliğin önemine değindi. Tarımda 4 ilkeleri olduğunu söyleyen Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Köy Koop. bünyesindeki 104 kooperatife de büyük küçük demeden destek vereceklerini vurguladı.
Başkan Soyer'in açıklamaları şöyle:
Günaydın sevgili İzmirliler...
Dün güne metropol dışı ilçelerin koordinatörleri ile çevrim içi toplantı yaparak başladık. Kent merkezinde hangi hizmeti veriyorsak 19 ilçeye de aynısını götürmeye gayret ediyoruz.

İzmir Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun 90. toplantısını yaptık. Konumuz tarım ve kooperatifçilik oldu. Çevrimiçi toplantıda kooperatif ve tarım önderlerinin çok faydalandığımız önerilerini dinledik. 
Yeri gelmişken bu konudaki görüşlerimi paylaşmak isterim. Kooperatif örgütlenmesi insanlığın yarattığı en mükemmel örgütlenme biçimidir. Bu nedenle kooperatifleri desteklemeye devam edeceğiz. 'Başka bir tarım' kooperatiflerin güçlenmesiyle mümkün olacak. 
Her kooperatifin büyümesi gelişmesi için yani ortak akıl ve ortak faydayı büyütmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi Köy Koop. bünyesindeki 104 kooperatife de büyük küçük demeden destek vereceğiz.
Tarımda 4 ilkemiz var. Yerli tohuma sahip çıkmak. Tarımsal ürünü mutlaka işlemek ve katma değerini artırmak. Kooperatifleşmek. Teknoloji ve bilimi kullanarak içerde ve dışarda güçlü bir şekilde pazarlamak. 
Paylaşmayı bileceğiz ve doğaya saygılı üretim yapacağız. Tohum serperken söylenen 'Kurda kuşa aşa' sözünü aklımızdan çıkarmayacağız. Doğaya saygılı sürdürülebilir bir tarımla yola devam edeceğiz.
Akşam saatlerinde de Karşıyaka Sancaklı Köyü'nde eğitimini tamamlayan 30 üreticimize 120 arılı, 60 arısız kovan ve arıcılık malzemeleri seti dağıttık.

Bu hafta sonu da sokağa çıkma kısıtlaması var. İki günlük hazırlığınızı son saatlere bırkamayın ve lütfen kurallara uyun.
Güzel bir gün diliyorum hepinize sevgili İzmirliler"