GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Şubat 2023 Pazar 18:02

Soyer'den sert eleştiriler: Sadece binalar değil, sistem çürümüş!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu deprem bölgesindeki incelemeleri kapsamında Hatay EXPO alanında MYK toplantısına katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, toplantıda yaptığı konuşmada ''Baktığımızda sadece binaların değil sistemin çürümüş olduğunu görüyoruz'' dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu deprem bölgesindeki incelemeleri kapsamında Hatay EXPO alanında MYK toplantısına katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de bölgede yaptıkları yardımlar ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Soyer, “Fransız Yazar Albert Camus'un bir sözü var. 'Bir ülke hakkında fikir edinmek istiyorsanız o ülkeden insanların nasıl öldüğüne bakacaksınız' diyor. Biz de baktığımızda sadece binaların değil sistemin çürümüş olduğunu görüyoruz. Bu çürüyen sisteme karşı yapılacak tek bir şey var. Milletin gücünü, enerjisini, kaynaklarını birleştirerek bir seferberlik yaratmak. Bu seferberliği yaratabilmek için biz de 140 tır, 115 kamyon, 3 uçak, 2 gemiyle birçok malzeme gönderdik. Ama şu anda en temel ihtiyacın barınma olduğunu bildiğimiz için de çadır ve konteyner meselesine odaklandık. Şu anda konteynerlerin parçalarının imalatını sağlayarak günde 2 konteyner yerine 40 konteyner nakledebilecek ve günde 100 konteyner imal edebilecek bir sistemi kuruyoruz. Konteynerleri hazır buraya nakletmeyeceğiz.  Burada montajını yapacağımız. Bunun en temel ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Dün bir gecede Hatay'da 104 depremzede ailemizi çadıra yerleştirdik” dedi.

“Gölge belediye kuruyoruz”
Hatay, Adıyaman, Osmaniye ve Maraş'ta İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin birimlerini konumlandırdıklarını söyleyen Başkan Tunç Soyer, “İzmir Büyükşehir'in tüm birimlerinin Hatay, Adıyaman, Osmaniye ve Maraş'ta temsilcilerini konumlandırıyoruz. Böylece Hatay Belediyesi'nin uğradığı kapasite güç kaybı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurumsal kapasitesiyle bütünleşerek fen işlerinden,   veterinerlik hizmetlerine, su işlerinden kadın çocuk hizmetlerine her anlamda adeta burada bir gölge belediye kuruyoruz” dedi.