GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Temmuz 2019 Cuma 12:22

Soyer'den Pagos ısrarı.. MHP'yi dikkate almadı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kadifekale'de kurulan Pagos Üretici Pazarı'na her cumartesi 6 noktadan servis araçları kaldırılacağını açıkladı. MHP İl Başkanı Veysel Şahin'in "Türk değerlerine aykırı. Yunan ismi" eleştirilerine rağmen Başkan Soyer, Pagos ismini kullanmayı sürdürdü. Tunç Soyer, "Pagos Üretici Pazarı renkli, lezzetli, doğal ürünleri ve eğlenceli etkinlikleriyle sizleri bekliyor" diyerek İzmir halkına çağrı yaptı.

Cansu TİMUR/SONKALE- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçen hafta sonu açılan Kadifekale'deki Pagos Üretici Pazarı'nı gündemine aldı. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Başkan Soyer, "Günaydın İzmir, Her cumartesi Kadifekale’deki Pagos Üretici Pazarı renkli, lezzetli, doğal ürünleri ve eğlenceli etkinlikleriyle sizleri bekliyor. Üretici pazarına ulaşımsa her hafta 6 noktadan kalkan servislerle artık çok kolay. Gelin #HerkesKazansın" ifadelerini kullandı.

HALKA ÇAĞRI
Ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden de "Siz de, emek harcanmış ürünleri, üreticiden tüketiciye ulaşan gıdaları bulacağınız, güzel vakit geçireceğiniz Pagos Üretici Pazarı'na gelin. #HerkesKazansın" şeklinde bir açıklama yapıldı.

MHP'Yİ DİKKATE ALMADI
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin'in Pagos'un ismine yönelik "Türk değerlerine aykırı. Yunan ismi" şeklindeki eleştirilerinin dikkate alınmadığı göze çarptı. Hem Başkan Soyer hem İzmir Büyükşehir, Pagos ismini kullanmayı sürdürdü.