GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Kasım 2021 Pazartesi 19:07

Soyer: Biz rüya görmedik!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kasım ayı Meclis Toplantısı'nda Dünya Bankası'ndan alınması planlanan 340 milyon dolarlık krediye ilişkin açıklamalarda bulundu. Böyle bir kredi olmadığına dair eleştirilere tepki gösteren Soyer, ''Biz rüya görmedik'' ifadelerini kullandı. 

SONKALEİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir depreminin ardından hasarlı binaların yenilenmesi konusunda Dünya Bankası ile sağlanan 340 milyon dolarlık mutabakata dair eleştirileri yanıtladı. 

''BAŞKA İLLERE DE ÖRNEK OLACAK''
Böyle bir kredinin olmadığına dair söylemlere tepki gösteren Soyer, şu şekilde konuştu; 

''Biz rüya görmedik. 4 ay boyunca Hazine ve Maliye Bakanlığı ile İller Bankası uzmanları ile müzakereler yürütüldü. 5 Mayıs'ta bakanlığın Dünya Bankası'ndan bir heyetin değerlendirmede bulunacağına dair tarafımıza gönderilmiş yazısı da mevcut. Geçen hafta da konu ile ilgili bir görüşme gerçekleşti. Bu çalışmanın başka illere de örnek olduğu ve genişletileceği şeklinde bilgiler de var. Diliyorum ki genişletilecek. İzmir için yapılmış olan bu çalışmanın İzmir'in haklarının teslim edileceği şekilde gelişeceğini umuyorum. ''