GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Haziran 2024 Pazar 09:38

Sokak hayvanları yasasında taslak metin hazır!

Yasa, özellikle sokak hayvanlarının uyutulması yöntemini de netleştirerek, bu alandaki çözüm önerilerini somutlaştıracak.
ürkiye'de sokak hayvanlarıyla ilgili tartışmalı yeni yasal düzenlemede sona gelin ve taslak metin hazırlandı. AK Parti grup yöneticileri tarafından hazırlanan taslak, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti MYK üyelerine sunuldu. Mevcut "yakala-kısırlaştır-sal" yönteminin yerine getirilecek yeni yaklaşım, köpeklerin uyutulmasını da içerecek şekilde tasarlandı.

Yasa ne zaman yürürlüğe girecek?
Yeni yasa teklifinin detayları ve son şekli verildikten sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Sabah'ın aktardığına göre, yasa, özellikle sokak hayvanlarının uyutulması yöntemini de netleştirerek, bu alandaki çözüm önerilerini somutlaştıracak.

Belediyelere destek ve kaçak üretimle mücadele
Tarım Bakanlığı, sahiplendirme, kısırlaştırma ve barınak konularında belediyelere destek sağlayacak ve bu amaçlar için özel bir bütçe oluşturulacak. Ayrıca, kaçak hayvan üretimi yapanlara ağır cezalar getirilecek. Yeni düzenlemeyle ayrıca, evcil hayvanları sokağa bırakanlara yönelik cezaların artırılması planlanıyor.