GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Aralık 2022 Cuma 14:28

Silindir Operasyonu'nun İzmir ayağında yeni gelişme!

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce 50 ilde düzenlenen 'Silindir Operasyonu' kapsamında, İzmir'de 'Baybekler' olarak bilinen suç örgütüyle, suç örgütlerine silah ve mühimmat temin eden 2 şebekeye yönelik operasyonda gözaltına alınan 42 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 'Silindir Operasyonu' kapsamında 3 aydır teknik ve fiziki olarak takip edilen Bergama, Aliağa, Dikili, Foça ve Kınık'ta faaliyet yürüten 'Baybekler' olarak bilinen suç örgütü ile suç örgütlerine silah ve mühimmat temin eden 2 farklı şebekenin 43 üyesine yönelik salı günü operasyon düzenledi. İzmir, Gaziantep, Balıkesir, Konya ve Isparta'da toplam 60 adrese baskın yapıldı, 16 araç da arandı.

Operasyonun İzmir ayağında, 'Baybekler' suç örgütünün üyelerinin tamamının içinde bulunduğu 42 şüpheli, gözaltına aldı. Şüphelilerin adres ve araçlarındaki aramalarda 39 tabanca, 20 tüfek, 1 dinamit lokumu, 864 değişik çaplarda fişek, 1 torna makinesi, 1043 uyuşturucu hap, 612,57 gram esrar, 685 kartuş, 14 senet, 7 namlu açma aparatı, 3 silah kalıbı ve çok sayıda tabanca parçası ele geçirildi. Ayrıca operasyon kapsamında 1 kişinin arandığı belirtildi.

Bunun yanında şebeke üyelerince satışa çıkarılan tabancaların imal edildiği imalathane de tespit edilip faaliyetten menedildi. Suç faaliyetleri deşifre edilen 'Baybekler' isimli suç örgütünün 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'silah ve mühimmat kaçakçılığı', 'uyuşturucu madde ticareti', 'kasten yaralama', 'iş yeri ve ikamet kurşunlama' gibi suçları işledikleri ve azmettirdikleri de belirlendi. Polisteki işlemleri tamamlanan şüpheliler bugün adliyeye sevk edildi.