GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Temmuz 2022 Perşembe 14:56

Seyit Torun: İşte sen bu kadar aciz, korkaksın!

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınmasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tepki gösterdi. Bakan Süleyman Soylu'ya sert sözlerle yüklenen Torun 'Dün tutuklatamadın, şimdi kendi yetkilerinle mi yargıyı çiğniyorsun! Sen kimsin de halkın iradesine darbe yapıyorsun? İşte sen bu kadar aciz, bu kadar korkaksın' dedi. 

Menderes Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltına alınıp adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar bugün İçişleri Bakanlığı tarafından geçici süreyle görevden alındı.

Yaşanan gelişmeye CHP'den ilk tepki Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'dan geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sert sözlerle yüklenen Torun şu ifadeleri kullandı;

''Dün mahkemede serbest kalan Menderes Belediye Başkanımız, bugün Suçişleri Bakanı’nın talimatıyla görevden alındı. Atanmış Süleyman Soylu, sen kanun musun ? Dün tutuklatamadın, şimdi kendi yetkilerinle mi yargıyı çiğniyorsun! Sen kimsin de halkın iradesine darbe yapıyorsun?

Atanmış Süleyman Soylu; Mahkemenin “görevden al” dediği 2 AKP’li belediye başkanına 6 aydır işlem yapmayıp suç işliyorsun! İşte sen bu kadar aciz, bu kadar korkaksın. Unutursak kalbimiz kurusun: Günü geldiğinde bu millete hesap verecek, o terazide sen de tartılacaksın!''