GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güvenlik
28 Aralık 2019 Cumartesi 10:03

Şerefsiz'e 1 yıl 2 ay 17 gün

Bir hentbol müsabakasında, hakeme tribünden "şerefsizler" diye bağıran taraftara 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası verildi. Ancak sanığın sabıkası bulunmaması nedeniyle 'hükmün açıklanmasının geri bırakılması' kararlaştırıldı. Küfürbaz taraftar, 1 yıl süreyle de spor müsabakalarını seyirden men edildi.

2. Ligi'nde Antalya Gazi Gençlik ve Spor Kulübü ile Sarayköy Spor Kulübü karşı karşıya geldi. Maçın 23'ncü dakikasında tribünlerdeki bir taraftar, verdiği karar sonrası hakem Ahmet Kaya'ya dönerek, "Nedir bu sizden çektiğimiz, her deplasmanda aynı şey, şerefsizler" diye bağırdı. Hakem Kaya ile taraftar arasındaki gerginlik o an sona erdirildi. Ancak daha sonra, gururu incinen hakem Kaya, isminin M.D. olduğu öğrenilen taraftar hakkında hakaret davası açtı. Yaklaşık 2 yıl 7 ay süren dava önceki gün sonuçlandı.
1 YIL SPOR MÜSABAKASI İZLEYEMEYECEK
Mahkeme, tanık beyanları da dikkate alınarak M.D.'nin o an "kamu görevi" yerine getiren hakem Kaya'ya hakaret suçunun sabit olduğu kanaatine vardı. M.D'ye 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verdi. Bu ceza, sanık M.D.'nin iyi hali nedeniyle 1 yıl 2 ay 17 güne düşürüldü. Ardından da sabıkası bulunmaması nedeniyle 'hükmün açıklanmasının geri bırakılması' kararlaştırıldı. Küfürbaz taraftar, 1 yıl süreyle ise salon ve statlarda spor müsabakalarını seyirden men edildi.