GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Ekim 2021 Cumartesi 13:28

Serdar Aksoy'dan satış yetkisine tepki: Mahkemeye götüreceğim!

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Villakent Mahallesi'nde 1 milyon 600 bin metrekarelik, 1 milyar 600 milyon TL değerinde olduğu belirtilen 160 parselin satışı için belediye başkanvekili Aydın Pehlivan'a yetki verilmesine tepki gösterdi. Aksoy, "Menemen tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Bu kararı mahkemeye götüreceğim" dedi.

SONKALEİZMİR-Hakkında açılan soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Menemen Belediyesi'nin Ekim ayı meclis toplantısında başkanvekili Aydın Pehlivan'a Villakent Mahallesi'ndeki 160 parsel için satış yetkisi verilmesine tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aksoy şunları kaydetti:

"Menemen Belediye Meclisinde; Seyrek arazileri ile ilgili 1.600.000m2 lik alanın satış kararı maalesef Menemen tarihine KARA BİR LEKE  olarak geçmiştir.Menemen;  bu kararı alanları hiç bir zaman affetmeyecek. Menemen’in çakıl taşını satmadım ve satmayacağım. Millet iradesinin, Menemen Halkının iradesinin yok sayılması mümkün değildir. Halkın iradesi esastır.  Bu kararı Menemen Belediye Başkanı olarak mahkemeye götüreceğimi tüm kamuoyuna bildiririm. GİDERAYAK, alelacele alınmış bu karar vicdan sahibi her vatandaşımız için yok hükmündedir. "