GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Mart 2024 Pazartesi 11:00

Şehir Plancıları'ndan o satışlara tepki... ŞÜPHE UYANDIRICI!

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi 9 taşınmazı 33 milyon TL'den satışa çıkaran Menderes Belediyesi'ne tepki gösterdi. Odadan yapılan açıklamada, "Söz konusu taşınmazların satışının yerel seçimlere sayılı günler kala yapılması şüphe uyandırıcıdır" denildi.

SONKALEİZMİR-Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nden yapılan açıklamada yerel yönetimlerin 31 Mart Seçimleri öncesi yaptıkları taşınmaz satışlarına dikkat çekildi. Menderes Belediyesi'nin 9 taşınmazı 33 milyon TL'den satışa sunduğu belirtilen açıklama şöyle:

"Menderes Belediye Başkanlığı 14.03.2024 tarihinde resmi internet sitesi üzerinden [1] toplam 9 adet taşınmazın; 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine istinaden açık ihale usulü ile satışının yapılacağını kamuoyuna duyurmuştur.
Hatırlatıyoruz; Kamuya ait olan ve halkın barınma, gıda ve kamusal ihtiyaçlarına cevap vermek için değerlendirilmesi gereken taşınmazların satışa konu edilmesi KAMU YARARINA AYKIRIDIR! Yerel idarelerin asli görevlerinden biri sağlıklı, yaşanabilir ve adil kentsel çevreler yaratmak için KAMU MÜLKLERİNİ ARTIRMAK VE KAMUSAL HİZMET SUNMAKTIR! Söz konusu taşınmazların satışının yerel seçimlere sayılı günler kala yapılması ŞÜPHE UYANDIRICIDIR!
Yerel idarelerin yaşadıkları finansman krizinde bir formül olarak ele alıp her fırsatta gözden çıkardığı kamu mülklerinin satışına karşı, kamuya ait olan mülklerin halka hizmet sağlamak üzere kullanılması için mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.
Menderes halkının yararına olmayan taşınmaz satışlarının durdurulması için yetkilileri sorumlu davranmaya davet ediyoruz."

İZMİR'DE O BELEDİYEDEN 33 MİLYONLUK SATIŞ