GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Nisan 2023 Pazar 17:10

Seferihisar'dan iktidar mesajı: Az kaldı geliyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ile genel seçim çalışmaları kapsamında Seferihisar’daki CHP Seçim Ofisi’nin açılışına katıldı. Büyük Başkan tezahüratıyla karşılanan Başkan Soyer, “Türkiye’nin büyüttüğü refah herkese yeter ama hırsızları ayıklamamız gerek. Bunu yapacağız, az kaldı. Geliyoruz” dedi.

CHP İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği açılış törenine katılan Başkan Tunç Soyer, Seferihisar Cumhuriyet Meydanı’nda CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri, Millet İttifakı'nın milletvekili adayları, ilçe belediye başkanları, ittifak partilerinin ilçe başkanları, parti örgütü, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi. 

Hırsızlar ve haramilerle aramızda kırmızı çizgi var
“Büyük Başkan” tezahüratıyla sahneye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Canım Seferihisar, gözbebeğim Seferihisar sizleri çok özledim. Sizler benim tek tek canımın içisiniz. Buraya gelirken geçen 14 sene film şeridi gibi gözümün önünden aktı. ‘Seferihisar’ın inci olduğunu göstereceğiz’ demiştik. 10 sene boyunca bunu yapmaya çalıştık. Şimdi İzmir dünya kentidir diyor ve İzmir için çalışıyoruz. İzmir, dünyanın cenneti. Bu cennette yaşayan insanlar bu yoksulluğu hak etmiyor. Bu yoksulluk kader değil. Bu memleketin zengin kaynakları adil bir biçimde paylaştırılırsa herkes kol kola refah seviyesine ulaşabilir. Kavgamız, mücadelemiz bununla. 2019’daki seçim kampanyasının son günü ‘Sadece hırsız ve haramilerle aramızda kırmızı çizgi var. Onun dışında herkesle bir bütün olacağız’ demiştim. 14 yıldır hırsızlarla mücadeleye devam ediyoruz. Türkiye’nin büyüttüğü refah herkese yeter ama hırsızları ayıklamamız gerek. Bunu yapacağız, az kaldı. Geliyoruz” dedi. 

Gençlerin umutlarını geriye vereceğiz
Yoğun katılımın olduğu törende konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Gençlerimizin umutları çalındı. İyi eğitimli insanları yurt dışına kaçırdılar. Gençleri işsiz bıraktılar. Çalınan hakları Kemal Kılıçdaroğlu geri alacak” diye konuştu.  

Baharı vadeden iktidar gelecek
Bu seçimin başka bir seçim olduğunun altını çizen Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Yıllardır köy köy, mahalle mahalle geziyoruz. Vatandaş ‘Dayanacak gücümüz kalmadı’ diyor. Köylerde kahvehanelerde herkese söz veriyoruz. Eşitsizlikten, adaletsizlikten, kavgadan bıktık. Bu iktidar sadece daha fazla yoksulluk vadediyor. Ama baharı vadeden bir iktidar gelecek. Birbirimizin gözlerindeki umut ışığını hiç söndürmeyeceğimiz bir dönemi başlatacağız” şeklinde konuştu.

Geliyoruz
CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak ise “Seferihisar’daki Merkez Seçim Ofisimizi açıyoruz. Ülke tarihimizin en karanlık günleriyle karşı karşıyayız. 21 yıllık AKP rejimi bizleri karanlığa sürükledi. Kimsesizlerin sesi olan CHP, en karanlık günlerde halkımızın yanındaydı. Laik Cumhuriyet’i yeniden kuracağız. Adaleti yeniden inşa edeceğiz. Bize kaybettirilenleri yeniden almaya geliyoruz. Ülkemizi demokrasiyle taçlandırmaya geliyoruz” ifadelerini kullandı. 


Başkan Tunç Soyer ve beraberindeki heyet Seferihisar’da esnafı da ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledi.