GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Şubat 2020 Perşembe 09:56

Seferihisar'da dev işbirliği.. Esnafın yüzü gülecek!

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Seferihisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rüştü Çelikgil ile esnafın güçlendirilmesi amacıyla işbirliği protokolü imzaladı

Seferihisar Belediyesi ile Seferihisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası esnaf için el ele verdi. Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ile Esnaf Odası Başkanı Rüytü Çelikgil bir araya gelerek protokol imzalarken, bu kapsamda esnaf dayanışmasını temel alan Ahilik Kültürünün yeniden canlandırılması amaçlanıyor. Protokol ile esnaf için nitelikli işgücünün sağlanması, toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalığının artırılması, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine uygun yol haritalarının çıkarılması, ulusal ve uluslararası hibe ve teşviklerden yararlanılması konusunda proje ortaklığı yapılması ile iş ağının büyütülmesi ve ticaret hacminin yükseltilmesi hedefleniyor.

TİCARET HACMİ ARTACAK
Proje içinde özellikle kadın girişimcilere önem verilirken genç işsizliği ile ilgili de çalışmalar yapılacak.  Seferihisar, Antik Liman dönemindeki ticaret hacmini tekrar kazanacak. İlk icraat olarak da Seferihisar Belediyesi içinde “Esnaf Masası” kurulacak. eferihisar Belediyesi içinde haftanın belirli bir günü orada bulunmak üzere Seferihisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası görevli personeli vatandaşı dinlemek için tüm gün Seferihisar Belediyesi’nde olacak.
Toplantı sonunda, Seferihisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rüştü Çelikgil Seferihisar’da toplumsal bir dönüşüm için çok önemli olan bu proje için tüm imkanlarını seferber eden Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’e teşekkürlerini sundu.