GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Mart 2022 Cuma 18:53

Savaş çıkınca İzmir'de mahsur kaldılar!

Rusya'nın askeri müdahalesi sırasında Hindistan'da tatilde olan Ukraynalı Yevhen-Olena Yatsenko çifti, kendilerini İzmir'e atabildi. Günlerdir İzmir'deki arkadaşlarının yanında ülkelerine dönmeyi bekleyen Yevhen Yatsenko, Rusya'nın Ukrayna'da yaşadıkları şehirdeki tüm köprüleri bombaladığını ve tamamen çember altına aldığını söyledi. Olena Yatsenko ise "Annelerimiz çocuklarımız orada. Onlarla iletişim kuramıyoruz. Eve gitmek istiyoruz" dedi.

SONKALEİZMİR -Ukraynalı Yevhen Yatsenko ile eşi Olena Yatsenko tatil için 15 Şubat tarihinde Hindistan'a gitti. Rusya, 24 Şubat'ta Ukrayna'ya askeri müdahaleye başlayınca Ukraynalı çift, hemen ülkesine dönmek istese de bunu başaramadı. Hava yolu ile arkadaşlarının yaşadığı İzmir'e gelebilen çift, şimdi anne babaları ile birlikte 2 çocuklarının yaşadığı Ukrayna'ya dönebilmek için yardım bekliyor.



"RUSYA ŞEHRİMİZİ ÇEVİRDİ"

Ukrayna'ya dönebilmek için kimsenin kendilerine yardım etmediğini söyleyen Yevhen Yatsenko, "Hindistan'da tatil yapıyorduk. Maalesef herkes bizi orada bıraktı, kimse yardımcı olmadı.4 gün içerisinde bir şekilde Türkiye'ye gelmeyi başardık. Eve kadar gidemiyoruz. Oradaki tüm yollar, köprüler bombalandı. Şehirler Rus ordusu tarafından çevrildi. Sivil hava uçuşları yapılamıyor ama askeri uçaklar kentlerimizi bombalıyor" dedi. 



"UKRAYNA İLE İLETİŞİMİMİZ KOPTU"

İzmir'de arkadaşlarının yanında kaldıklarını belirten Olena Yatsenko ise şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımız burada bize kalacak yer buldu. Tatildeyken ne yapacağımızı bilemedik. Yakınlarımız ve çocuklarımız için korku yaşadık. Eve gitmek istiyoruz. Kendi ülkeme gitmek istiyorum. Ukrayna ile daha önce iletişim kuruyorduk. Bugünden itibaren iletişimimiz kesildi. Sabah iyi olduklarını ve hayatta olduklarını biliyoruz. Dönmek istiyoruz ama öyle bir imkan yok şu an. Arkadaşların yanında kalıyoruz. Gerekli yardımları yapıyorlar. Bize kıyafet ve yemek verdiler."