GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Şubat 2022 Cuma 09:45

Sarıgedik'ten flaş öneri: ''ATATÜRK HEYKEL GÜNÜ OLSUN''

İzmir'in genç iş adamlarından, aynı zamanda Küçük Kulüp Başkanı Emre Sarıgedik, Atatürk heykeline yapılan çirkin saldırıya karşı Samsun'da binlerce kişinin alanlara dökülmesi sonrası flaş bir öneri yaptı. Sarıgedik, "Atamızın heykeline ülkece sahip çıktığımız gün, bundan böyle “3 şubat Samsun Atatürk Heykel Günü” olsun" dedi.

SONKALEİZMİR-Samsun'da kentin önemli simgelerinden Atatürk Onur Anıtı'na yapılan çirkin saldarı sonrası tepkiler çığ gibi büyüdü. Samsun'da halk Onur Anıtı önünde toplanarak saldırıyı lanetlerken, İzmir'in genç iş adamlarından, aynı zamanda Küçük Kulüp Başkanı Emre Sarıgedik'ten de dikkat çeken bir çıkış geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sarıgedik, Atatürk Anıtı'nın sahiplenildiği 3 Şubat'ın "Samsun Atatürk Heykel Günü" olarak kutlanmasını önerdi.

Sarıgedik'in paylaşımı şöyle: "Bu da benim önerim.. Atamızın heykeline ülkece sahip çıktığımız gün, bundan böyle “3 şubat Samsun Atatürk Heykel Günü” olsun. Yıllar geçtikçe ulu önderimizin heykeline dokunanlara verdiğimiz tepkiyi bu şekilde unutmayalım, nesillere aktaralım.."