GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
17 Mayıs 2021 Pazartesi 09:58

Sarıgedik: Haksızlığa karşı Göztepe'nin yanındayım

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı seçimlerine başkan adayı olarak giren ancak oylama sistemine tepki göstererek listesini geri çeken iş insanı Emre Sarıgedik, Göztepe Beşiktaş maçında yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Sarıgedik, "İklim diyenler maç günü hangi iklimde serinledi? Yaşanan olaylar sırasında İzmir'in hakkını savunmak için ne yaptılar?" diye sordu.

Süper Lig'in son haftasında Göztepe'nin Beşiktaş'ı ağırladığı maçta tribünlere 150 Beşiktaşlı alınmasına karşın sarı kırmızılı taraftarların maça giremeyişinin yankıları sürüyor. İZVAK'ın son seçiminde başkan adayı olan iş insanı Emre Sarıgedik, sarı kırmızılı taraftarların ve camianın bu süreçte İzmir kamuoyu tarafından yalnız bırakıldığını söyledi. 

Sarıgedik, "Maç günü bakıyorsunuz siyasiler, kanaat önderleri, bu alandaki STK'nın yöneticileri bir anda haritadan, lugattan, hafızadan ve ne yazık ki kalplerden Göztepe'yi sildi. Bizler İZVAK seçiminde her ne kadar Göztepe yönetimi diğer adayı desteklemiş olsa da, Sayın Talat Papatya İZVAK yönetimine girmiş olsa da Göztepe'nin yanındayız. Sarı kırmızılı kulübe adeta kumpas niteliğinde yapılan bu hak gaspı karşısında tepkiliyiz, üzgünüz ve sesimizi çıkarmaktan çekinmiyoruz. Bugün her kim Göztepe'nin yanında ses çıkarabiliyorsa bilin ki İzmir'e sevdalı olan odur. Bugün her kim ki Göztepe'ye karşı kayıtsız kalıyor ve sessizliğe bürünüyorsa, onların İzmir sevdası alacakları oylardan, kazanacakları paralardan, elde edecekleri unvanlardan ibarettir. Açık ve net söylüyorum ki oy için değil, para için hiç değil, unvan uğruna asla alçalmadan samimi bir şekilde bir Karşıyakalı olarak bu ahlak dışı olay karşısında ben Göztepe'nin yanında olmaktan onur duyuyorum." dedi.