GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Eylül 2020 Cumartesi 15:34

Sapkın şeyh için istenen ceza belli oldu

Türkiye'yi sarsan dergahta çocuğa yönelik cinsel istismar olayı ile ilgili iddianame 6 günde jet hızıyla hazırlandı. Fatih Nurullah takma adını kullanan Uşşaki tarikatı şeyhi Eyyup Fatih Şağban "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" ve "çocuğa karşı cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından hakim karşısında çıkacak. İddianameye göre sapkın şeyh 38 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Sakarya Akyazı’daki Uşşaki tarikatı dergahında 12 yaşındaki kız çocuğuna yönelik cinsel istismar olayı ile ilgili iddianame hazırlandı. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Akyazı Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan ve Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, sapkın şeyh Eyyup Fatih Şağban’ın 38 yıla kadar hapsi isteniyor.

İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

İddianamede tarikat şeyhi Şağban’ın “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” ve “çocuğa karşı cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma” suçlarını işlediği belirtiliyor.

“Çocuğun cinsel istismarı” suçundan 7,5 yıldan 12 yıla kadar, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan da 5 yıldan 26 yıla kadar olmak üzere toplamda 12,5 yıldan 38 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Önümüzdeki haftalarda hakim karşısına çıkması beklenen Şağban’ın işlediği suç hakkında hem mağdur çocuğun anlatımları, hem yakınlarının tanıklıkları hem de adli tıp raporları ve diğer deliller dosyada yer alıyor.

NE OLMUŞTU?

Sakarya'nın Akyazı ilçesine bağlı Kuzuluk mahallesinde yaşayan ve kendini Uşşaki tarikatı lideri olarak tanıtan Fatih Nurullah, 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle geçen perşembe günü tutuklanmıştı. Sapık tarikat liderinin, mağdur çocuğun babasını olayı örtbas etmeye ikna etmeye çalışırken kullandığı ifadeler ise mide bulandırmıştı. 12 yaşındaki çocuğun babası F.A., Fatih Nurullah'ın 2019 Temmuz ayından itibaren küçük kızı istismar etmeye başladığını ve olayı örtbas etmek için de kendilerine 70 bin lira teklif ettiğini söylemişti.