GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Mayıs 2022 Perşembe 22:36

Sandal: Ucuz milliyetçiliği bırakacaksınız!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, MHP Meclis Üyesi Muhammet Şahin'in eleştirilerine, "Bu ülkenin itibarını satarlarken neredeydiniz. Ucuz milliyetçiliği bırakacaksınız. Devlet kimsenin babasının malı değil. Bizim devletin karşısında olma durumumuz yok. Devletimiz için gerekirse canımızı veririz" sözleriyle yanıt verdi.

Bayraklı Belediyesi Mayıs ayı olağan Meclis oturumu yapıldı. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal idaresindeki toplantıya milliyetçilik tartışmaları damga vurdu.

MHP Meclis Üyesi Muhammet Şahin ise Başkan Sandal’ın “Kamudan yatırım alamıyoruz” sözlerini eleştirdi. Şahin, “CHP Belediyeleri 100 milyar TL’nin üzerinde bir bütçe yönetiyor, belki de daha fazla. 8 bakanlıktan daha fazla bir bütçeyi yönetiyorsunuz. Bayraklı Belediyesi’ne İstanbul’dan, Ankara’dan, Antalya’dan yardım gelsin o zaman. Devleti eleştirme meselesine girmeyin” dedi.

Başkan Sandal ise “Sen diyorsun ki devletimiz şu an zor durumda, ekonomik krizdeyiz. Devlet destek olamıyor, belediyeler olsun diyorsun. Kamunun imkanları sınırlı, belediyeler yardım etsin diyorsun, öyle mi” diye konuştu.

MHP’li Şahin’in “Devlet bütün imkanlarıyla deprem anından itibaren vatandaşların ve Bayraklının yanında oldu, kimseyi yalnız bırakmadı. Sürekli devleti ötekileştirme, eleştirme gayreti içerisindesiniz. Bunu yapmayın, devleti eleştirme meselesine girmeyin” sözleri gerginliği tırmandırdı.

“DEVLET İÇİN CANIMIZI VERİRİZ”

Başkan Sandal, “Devlet kimsenin babasının malı değil kardeşim. Devlet hiçbir siyasi partinin de tekelinde değil. Bizim bütün konuşmalarımızda merkezi hükümetle ilgili konuşuyoruz. Siz ona cevap verin. Lafla bir şey söylemekle milliyetçi olunmuyor. Biz kimin bu ülkede neler yaptığını, sizin de siyasal olarak neye destek olduğunuzu biliyoruz. Kozmik odaya girdiler ne yaptınız? MHP olarak ağzınızı açabildiniz mi? Neredeydiniz o zaman? Bu ülkenin itibarını satarlarken neredeydiniz. Ucuz milliyetçiliği bırakacaksınız. Devlet kimsenin babasının malı değil. Bizim devletin karşısında olma durumumuz yok. Devletimiz için gerekirse sanımızı veririz. Ama kozmik odaya girerlerken biz “alçaklıktır“ diyorsak, sen de çık söyle. Ucuz propaganda yapma hakkınız yok. Dün; Kaşıkçı dosyalarını vermeyiz dediğiniz, terörün finansörü olarak gördüğünüz ülkelerle bugün gidip kucaklaştınız. Bu ülkenin itibarını ayaklar altına alacaksınız, sonra da devletçiyiz diyeceksiniz. Yemezler kardeşim. Bu ülkede devleti kuran parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Onun omuzlarında yükseliyorsunuz. Kıymetini bilin” dedi.