GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Mayıs 2021 Perşembe 11:56

Sağlık Yönetimi mezunlarının kadro isyanı!

Türkiye'de 57 yıllık bir geçmişe sahip olan Sağlık İdaresi/Yönetimi bölümü mezunlarının istihdam sorunu devam ediyor. Uzun süredir bu bölüme yönelik kadro tahsisi yapılmaması mezunları isyan ettirdi. 

2020 YÖK verilerine göre 144 üniversitede önlisans ve lisans programı olarak Sağlık İdaresi/ Yönetimi bölümü bulunuyor. Her yıl bu bölümden yüzlerce genç mezun oluyor. Ancak uzun bir süredir Sağlık Bakanlığı tarafından bu bölüme yönelik bir kadro tahsisi yapılmadı. 

KANİ BEKO MECLİSE TAŞIMIŞTI

Bölümden iş hayali ile mezun olan gençler, işsizler kervanına katıldı. Son olarak CHP İzmir Milletvekili Kani Beko'da gençlerin sorunlarını meclise taşımıştı. 

KPSS ALIMI YOK!
Sağlık Yönetimi Mezunlarının KPSS alımlarının olmayışı, Sağlık Yönetimine fırsat eşitliği hakkı tanınmaması ve kadro cetvelinde bölümün alan adı kodunun olmaması gibi sorunların çözümü için bir çalışma olup olmadığı konusunu da Meclis’e taşıyan Beko, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti. 

BAKAN KOCA'YA KADRO ÇAĞRISI

Böümden mezun olan ancak kadro olamayışı nedeniyle iş bulamayan gençler ise sosyal medyadan Bakan Koca ve yetkililere çağrı yaptı.