GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Haziran 2020 Pazartesi 18:45

SONKALEİZMİR yazmıştı...BÜYÜKŞEHİR EL KOYDU!

SONKALEİZMİR'in 'Bir kıvılcım yeter' başlığıyla dikkat çektiği İnciraltı Kent Ormanı'ndaki yangına davetiye çıkaran kuru otlara İzmir Büyükşehir müdahale etti. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri motorlu tırpanlarla temizlik çalışması gerçekleştirirken, Büyükşehir'den yapılan açıklamada yabani ot temizliğinin ihale yolu ile yapıldığı vurgulandı. Açıklamada, "İhale süreci tamamlanmış olup bu hafta çalışmalar başlayacak ve Temmuz ayında yabani ot temizliği bitirilecektir" denildi

SONKALEİZMİR-İnciraltı Kent Ormanı'nda yürekleri ağza getiren manzaraya İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri müdahale etti. Boyları 1.5 metreye ulaşan ve yangına davetiye çıkaran kuru otların durumunu 'O cennette büylük tehlike... BİR KIVILCIM YETER' başlığıyla gündeme getiren SONKALEİZMİR'in haberi ses getirdi. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri motorlu tırpanlarla temizlik çalışması başlatırken, yazılı bir açıklama yapıldı.
Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 
"İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri İnciraltı Kent Ormanı’nda yabani otların temizliği çalışmalarını sürdürmektedir. Ekipler motorlu tırpanla temizlik çalışması yapmakta olup şuana kadar 50 dönümlük alanda çalışmalarını tamamlamıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi her yıl yangına neden olmaması için karayolu kavşakları, İnciraltı ve Sasalı Kent Ormanı olmak üzere 5 milyon metrekarelik alanda ihale yolu ile yabani ot temizliği yapmaktadır. İhale süreci tamamlanmış olup bu hafta çalışmalar başlayacak ve Temmuz ayında yabani ot temizliği bitirilecektir. İlginizden ötürü teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz."

O CENNETTE BÜYÜK TEHLİKE... BİR KIVILCIM YETER!