GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Haziran 2024 Salı 09:56

SKOOP Yeşil Sofralar Piri Reis’te

Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları SKOOP Kulübü üyeleri Şef Selin Akay ile SKOOP Yeşil Sofralar Projesi etkinliğinde buluştu.

Geliştirdiği yenilikçi projelerle çevreye duyarlı, iyi eğitim almış öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen Özel iri Reis Okulları, başta insan olmak üzere tüm canlıların kaliteli bir yaşam sürmesine katkı sağlayarak değişim gereken toplumsal konularda faaliyetler yürütmeyi amaçlayan İzmir Sosyal Kalkınma ve İşletme Kooperatifi (SKOOP)’un “Yeşil Sofralar Projesi”ni konuk etti. Karşıyaka Kampüsünde gerçekleştirilen etkinlikte Şef Selin Akay, SKOOP Kulübü ve ortaokul sınıf temsilcileri ile birlikte yemek yaparak, öğrencilerin gıda israfının önleneme, atıksız bir sofranın hazırlanmasının yollarını anlattı. Tamamı doğal ürünlerden oluşan yemek ve tatlılar yapan öğrenciler etkinliğin ardından okul bahçesindeki zeytin ağaçlarının altına kurdukları sofrada yaptıklarını yedi.

SKOOP’un çevreye ve iklime duyarlı faaliyet gösteren okullara verdiği Yeşil Yıldız Plaketinin ilk sahibinin Özel Piri Reis Okulları olduğunu dile getiren SKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Işıl Nişli “Yeşil Sofralar gıda israfına, atık yönetimine dikkat çekmek doğal, sağlıklı ve iyi gıdanın ütopya olmadığı, masa dekorasyonundan menüsüne tüm detayı ile şık, lezzetli sofraların kurulabileceği, yerel ürün kullanımını desteklemenin önemi ve karbon ayak izini azaltmanın yollarını göstermek amacı ile geliştirilmiş projedir. Proje kapsamında yetişkinlere yönelik olarak Michelin yıldızlı şefler eşliğinde etkinlikler düzenledik. Ortaokul öğrencilerine yönelik ilk eğitimi de çevreye duyarlı projeler geliştiren Özel Karşıyaka Piri Reis Okullarında gerçekleştiriyoruz” dedi.

Özel Piri Reis Okulları Genel Müdürü Sabrina Ataseven ise temel hedeflerinin çevresine duyarlı iyi eğitim almış bireyler yetiştirmek olduğunu belirterek “Her yıl çevreyle ilgili bir konuyu eğitimi programımıza katıyoruz. Geçen yıl sürdürülebilir yaşam konusunu kurum projesi olarak seçtik. Anaokulundan 8. sınıfa kadar tüm öğrencilerimiz yıl boyunca bu proje için çalışıp fikirler üretti. Bu yıl Karşıyaka Kampüsümüzde anaokulu öğrencileri “Geçmişten Geleceğe Gastronomi” adlı bir proje çalışması yaptı. Sağlıklı bir dünyanın ancak zaten kıt olan kaynakların olduğu gibi korunarak geleceğe aktarılması ile olacağına inanıyoruz ve kurum projelerimizi bu yönde geliştiriyoruz” diye konuştu.