GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Ekim 2023 Perşembe 10:23

S. Atakan Duran, AK Parti'ye mi koşuyor!

Uzun süredir AK Parti’ye geçeceği konuşulan Tire Belediye Başkanı İYİ Partili S. Atakan Duran, adımlarını hızlandırdı. Daha önce İYİ Parti’den istifa edip AK Parti’ye geçen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, S. Atakan Duran'ı makamında ziyaret etti. Bu buluşma, "transfer işi tamam" yorumlarına neden oldu.

SONKALEİZMİR- Tire'de tuhaf uygulamaları ve sürekli arazi satışları ile gündeme gelen İYİ Partili Tire Belediye Başkanı S. Atakan Duran'ın AK Parti'ye geçeği iddiaları iyice gerçeklik kazanmaya başladı. S. Atakan Duran, dün makamında, daha önce İYİ Parti'den AK Parti'ye geçen Aydın'dan iki belediye başkanını ağırladı. Sürpriz ziyaret, İzmir'de ve İYİ Parti'de şok etkisi yarattı.

Bir süre önce İYİ Parti’den istifa edip AK Parti’ye geçen Aydın'ın Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Aydın İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Duran’ı makamında ziyaret etti. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, ziyarete ilişkin sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “İncirliova Belediye Başkanımız Sn. Aytekin Kaya ile birlikte Tire Belediye Başkanımız Sn. Salih Atakan Duran başkanımızı ziyaret ettik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nazilli’ye gelişinin 86. Yılı kutlamaları nedeniyle Tire Bandosunu ilçemize görevlendirerek destek verdiği için ayrıca başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİLER'İ BELEDİYEYE ALIYORDU İDDİASI

CHP'nin güçlü olduğu bir ilçe olan Tire, 2019 yerel seçimlerinde ittifak anlaşması gereği İYİ Parti'ye bırakılmıştı. İYİ Parti, düşük bir oyu olmasına karşın S. Atakan Duran ile belediye başkanlığı koltuğunu kapmıştı. Ancak, başarılı bir belediye başkanlığı profili çizemeyen S. Atakan Duran zaman içinde pek çok tuhaf uygulaması nedeniyle eleştirilmişti. S. Atakan Duran, son dönemlerde ise belediyeye ait gayrimenkulleri sık sık satışa çıkarması ile gündeme gelmişti. İYİ Parti'den ayrılacağı uzun süredir konuşulan S. Atakan Duran'ın belediyeye çok sayıda AK Parti referanslı kişiyi işe aldığı iddiaları da dillendiriliyordu.