GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünya
27 Temmuz 2024 Cumartesi 21:33

Roket saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Golan Tepeleri’nde bir köyün futbol sahasına roket saldırısı düzenlendi. Saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirilirken, İsrail sorumlu tuttuğu Hizbullah'a yanıt vermeye hazırlandıklarını açıkladı.

İsrail’in işgali altındaki Golan Tepeleri’nde yoğunlukla Dürzilerin bulunduğu Mecdel Şems beldesine yönelik roket saldırısı düzenlendi.

"Hizbullah'ın en ölümcül saldırısı" ifadesini kullanan İsrail medyası, bir futbol sahasının hedef alınmasıyla en az 10 kişinin öldüğünü açıkladı.

İsrailli yetkililer, roketin Lübnan’daki Hizbullah tarafından atıldığını, 10 ila 20 yaşları arasında olan en az 24 kişinin yaralandığını bildirdi. Yaralılardan 6'sının durumunun ağır olduğu belirtildi.

Bölgedeki bir sağlık görevlisi, olay yerinde büyük bir yıkım olduğunu belirtirken İsrail ordusunun yaralıların tahliyesine yardımcı olduğu ifade edildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir görgü tanığı "Roket futbol sahasına düştü, hepsi çocuk... Sahada birçok ceset ve kalıntı var, kim olduklarını bilmiyoruz” dedi.

Futbol sahasına düzenlenen saldırı, İsrail’in Lübnan’ın güneyinde 4 Hizbullah mensubunu öldürmesinin hemen ardından geldi.

HİZBULLAH'TAN ART ARDA AÇIKLAMALAR

Hizbullah'ın basın bürosu başkanı Muhammed Afif, ilk olarak yaptığı açıklamada saldırıyla ilgili olmadıklarını söyledi.

Daha sonra Hizbullah, resmi Telegram hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Kfarkilla beldesine yönelik saldırıya misilleme gerçekleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada, İsrail'in Golan Tepeleri'nde yer alan Hermon Tugayı'na bağlı Zibdin askeri üssü, Beyrt Hillel'deki Sehl Tugayı ile Maali Golan Kışlası'ndaki Hermon Tugayı karargahının vurulduğu öne sürüldü.