GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Mayıs 2024 Cuma 14:57

RTÜK’ten Now TV ve Tele1’e ceza!

RTÜK, NOW TV'ye ıstakoz ve torpil haberleri nedeniyle, TELE1'e ise bir konuğun 'sarayın kapıkulu' ifadesini gerekçe göstererek iki muhalif kanala da para cezası verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE1 ve NOW’a ceza verdi. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, TELE1 ve NOW’a verdiği cezaları X sosyal medya hesabından duyurdu.

İlhan Taşçı’nın paylaşımlarına göre, RTÜK, TELE1’e verilen cezanın gerekçesi olarak, canlı yayına katılan Doğru Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu’nun bazı siyasetçiler için yaptığı “sarayın kapıkulu” değerlendirmesini gösterdi. RTÜK, Serdaroğlu’nun sözleri nedeniyle TELE1’e yüzde 2 para cezası verdi.

NOW’A ISTAKOZ VE TORPİL HABERLERİ NEDENİYLE CEZA
Taşçı, RTÜK’ün NOW’a verdiği cezaların nedenlerini de açıkladı. Taşçı’nın paylaşımına göre, RTÜK, NOW’a Eski Sanayi Bakanı Mustafa Varank’ın Bilal Erdoğan ile AKP milletvekili Şebnem Bursalı’nın ıstakoz paylaşımına ilişkin yazışmasının cep telefonu görüntüsünü haberleştirmesi nedeniyle yüzde 2 ceza verdi.

İlhan Taşçı’nın X hesabından duyurduğu diğer cezalarsa şöyle:

Adalet Bakan Yardımcısının görevde yükselme sınavında torpil taleplerini yanıtladığına ilişkin cep telefonu görüntülerini yayınlaması nedeniyle de Now Tv’ye yüzde 2 para cezası verdi.

Tele1’e konuk olarak katılan Rıfat Serdaroğlu’nun kimi siyasetçiler için ‘sarayın kapıkulu’ değerlendirmeleri nedeniyle eleştiri sınırını aşmaktan yüzde 2 para cezasına karar verdi.