GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Mayıs 2019 Cuma 10:03

Piriştina konutu ile ilgili flaş gelişme

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Piriştina’nın vefat ettiği başkanlık lojmanı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Lojmanın Karşıyaka Belediyesi’ne tahsisi iptal oldu. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, tahsisten vazgeçtiklerini, lojmanı Büyükşehir'e iade edeceklerini açıkladı.

Karşıyaka Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı merhum Ahmet Piriştina’nın 15 Haziran 2004 tarihinde vefat ettiği evi kullanmak için talepte bulunmuştu. Şemikler'deki Büyükşehir'e ait evin bedelsiz olarak tahsisi, Büyükşehir Meclisi’nde tartışma yaratmıştı. Konut, oy çokluğu ile Karşıyaka Belediyesi’ne tahsis edilmişti. Ancak, tartışmalı tahsisle ilgili Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'dan flaş bir hamle geldi. Tugay, tahsisten vazgeçtiklerini, lojmanı Büyükşehir'e iade edeceklerini açıkladı.

Tugay’ın yazılı açıklaması ise şöyle:

“Yazılı talebimiz üzerine 17 Mayıs 2019 tarihli İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile, Karşıyaka Belediyesi’ne tahsis edilmiş olan 2038/2 No:2 Şemikler Atakent Mahallesi adresindeki konut, her ne kadar 15 yıldan uzun süredir atıl ve bakımsız durumda iken, işlevsel bir duruma getirilmesi ve hizmete sunulması düşünülmüş olsa da, eski başkanlarımızdan merhum Ahmet Priştina’nın ölümü ile ilişkilendirilerek kamuoyunda yaratılan hassasiyet nedeniyle, herhangi bir amaçla kullanımından vazgeçilmiş ve tahsisin iptal edilerek Büyükşehir Belediyemize iadesine karar verilmiştir”