GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
18 Kasım 2019 Pazartesi 16:12

Pide efsanesinden kötü haber!

İzmir'in önemli restoran zincirlerinden, pideyi marka haline getiren Kırçiçeği, konkordato ilan etti. İzmir ve Aydın başta olmak üzere 5 kette 20'ye yakın şubesi ve 800'ün üzerinde çalışanı bulunan Kırçiçeği'nden gelen haber şok etkisi yarattı.

Mustafa AKBAŞ/SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Derinleşen ekonomik kriz, Ege'nin pide markası Kırçiçeği'ni de vurdu. Yaklaşık 35 yıl önce, 3 masa ile Bornova'dan yola çıkan, ardından İzmir ve Aydın başta olmak üzere 5 kentte 20'ye yakın şube açan Kırçiçeği Restoran, konkordato ilan etti. İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Kırçiçeği Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile patronlar Kemal İpbaş ve Osman İpbaş hakkında 13 Kasım 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere "3 aylık geçici mühlet" kararı verdi. Mahkeme ayrıca, şirket ve patronlara ait mali tabloları incelemek üzere 4 ayrı konkortado komiseri atadı.

YÜKSEK VERGİ VERİP ALTIN MADALYA ALMIŞTI
Bir süredir zor günler geçiren firmadan gelen haber, sektörde şaşkınlık yarattı. 800'ün üzerinde çalışanı bulunan Kırçiçeği'nin Genel Müdürlüğü görevini patron Kemal İpbaş'ın kızı Meryem Dilşad İpbaş yürütüyordu. Sosyal projelere desteğiyle bilinen Kırçiçeği, KİTVAK'ın Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ndeki hasta konuk evi yapımına katkılarıyla da gündeme gelmişti. Kırçiçeği Restoran, 2017 yılında ise yüksek kazanç beyan ederek ülke ekonomisine yaptığı katkı ve başarılarından dolayı İzmir Ticaret Odası tarafından altın madalyayla ödüllendirilmişti.

DALLAS'A ŞUBE
İstanbul'un gözde semtlerinde de şubeleri bulunan Kırçiçeği, 1.5 milyon dolarlık yatırımla ABD'nin Dallas kentinde şube açacağını duyurmuştu. Kırçiçeği Genel Müdürü Meryem Dilşad İpbaş, “ABD projesi yurtiçinde 5- 10 şube açmaya bedel” demişti.

Aydın Karacasu'lu İpbaş ailesi, 2020'ye kadar hedeflerinin en az 30 mağaza olduğunu dile getirmişti.