GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Aralık 2023 Cumartesi 17:43

Özgür Özel: İzmir'e yakışırdı, dinlemediler!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da Süper Kupa skandalı ile ilgili konuştu. Özel, maçın İzmir Atatürk Stadyumu'nda yapılması gerektiği görüşünü tekrarladı. 

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da dün akşam Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçında sahaya Atatürk tişörtü ile Ulu Önder’in sözlerinin yer aldığı pankartla çıkmalarına izin verilmeyince başgösteren kriz hakkında değerlendirmesi sorulan Özel, iktidara söz konusu maçın Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Türkiye'de, adında Atatürk geçen bir stadyumda oynanması gerektiği yönünde çağrı yaptığını anımsattı. 

İzmir Atatürk Stadyumu'nu işaret eden Özel, müsabakanın yalnızca istisna olarak KKTC'de oynanabileceğini savundu.

Özel şu şekilde konuştu;

''Aylardır diyorum ki FB-GS Süper Kupa maçı yapacaksa 100. yılda Türkiye dışında oynayamaz. ve adı Atatürk Stadı olmayan bir yerde oynanamaz. Mutlaka ve mutlaka bunu Türkiye’nin büyük stadyumu İzmir’deki Atatürk Stadyumu, oraya yakışırdı, dinlemediler. Yurt dışında yapacaksanız KKTC'de olur. Hiçbir yerde olmaz ama Suudi Arabistan'da hiç olmaz. Hepimiz utandık, çok tepkiliyiz. Burada suç ne kulüplerde ne de TFF Başkanı'nda. Suç Erdoğan'dandır. Atatürk'ü, İstiklal Marşı'nı pazarlık konusu yapan baş suçlu Erdoğan'dır. Tüm kulüplere müteşekkiriz. Bu hadsizlere ve kupayı oraya yollayan hadsizlere kulüpler haddini bildirmiştir.''