GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Ocak 2022 Perşembe 16:51

Orman arazisindeki ocak için kapasite artırımı talebi!

İPM İperlit Maden ve İnşaat A.Ş adlı şirket, İzmir'in Bergama ve Kınık ilçe sınırları içerisindeki perlit ocaklarında kapasite artırımı yapmak için bakanlığa başvurdu. Orman ve tarım arazisi vasfındaki arazide faaliyet gösteren işletmenin başvurusu üzerine ÇED süreci başlatıldı. 

SONKALEİZMİR - Göynüğü, Kocaköy, Deveboynu ve Damtepe ocak alanlarından, inşaat, tarım ve sanayi sektöründe kullanılan, yıllık toplam 216 bin 600 ton ham perlit çıkaran şirket kapasite artırımı başvurusu yaptı. Yapılan başvuru ile üretim kapasitesinin yıllık 775 bin tona çıkarılması planlanıyor. 

ORMAN VE TARIM ARAZİSİ
Bergama İlçesi, Kocaköy, Bekirler ve Rahmanlar Mahalleleri ile Kınık İlçesi, Örtülü ve Bademalanı Mahalleleri sınırları içerisindeki 1.425,35 hektarlık tesis orman ve tarım arazisi vasfındaki arazi içerisinde yer alıyor. ÇED dosyasında tesise en yakın yerleşim birimi ise 130 metre olarak belirtiliyor.  

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 3 milyon 100 bin TL'ye mal olması beklenen kapasite artırımı talebine dair ÇED sürecinin başladığını duyurdu.