GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Ekim 2024 Perşembe 14:31

Öcalan açılımı etkisi... Bahçeli o ismi görevden aldı!

Devlet Bahçeli, teröristbaşı Öcalan için yaptığı çağrıyı eleştiren MHP TBMM Grup Danışmanı Oğuzhan Güngör'ü görevinden aldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de konuşsun" sözleri sonrası siyaset gündemindeki dalgalanma sürüyor.

Bahçeli'nin açıklamalarını eleştiren MHP TBMM Grup Danışmanı Oğuzhan Güngör görevinden alındığını duyurdu. Güngör, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı. 

''Az önce Milliyetçi Hareket Partisi’ndeki görevime son verildiği tarafıma tebliğ edilmiştir. Bundan 24 sene önce Türk Milleti’nin sesi olan rahmetli babama uygulanan yöntem, tarafım için de söz konusu olmuştur. Bebek katiline umut hakkı vermeyi taahhüt edip, Yüce Meclisimizde konuşmasını teklif edebilenler, bunu alkışlayabilenler, bir Türk Milliyetçisi’nin söylenmesi gerekeni söylemesinden rahatsız olmuşlardır. 
 

Bebek katilinin Gazi Meclisimizi kirletemeyeceğini söylemenin bedelini, Ali Güngör’ün oğlu olmanın verdiği gurur ve aziz Türk Milleti'nin bir evladı olarak şerefle kabul ediyorum. Makam ve şahsi ikbal için her şeyini vermeye hazır olanlara inat, dün olduğu gibi bundan sonra da eğilmeden, şahsi ikbal gütmeden yoluma devam edeceğim. Zira bana ve milyonlarca vatan ve devlet aşığı Türk Milliyetçisi’ne ilham veren fikriyatın temeli budur. Türk Milliyetçiliği, Türk Milleti'nin sinesinden çıkmış olup, yalnız ve yalnız ona aittir. Ülkücülük ise Başbuğ’dan ve nice şehitten bize mirastır. Milletimizi ve Ülkümüzü, geçmişimiz ve geleceğimiz için tek kişi kalıncaya kadar müdafaa etmeye devam edeceğiz.''

İSİM VERMEMİŞTİ AMA...
MHP TBMM Grup Danışmanı Oğuzhan Güngör ise Bahçeli için isim vermeden şu ifadeleri kullanmıştı: 
“Bebekleri katleden yenidoğan çetesine nazire yaparcasına en büyük bebek katilinin Gazi Meclisimizde muhatap alınmasını izleyecek kadar çaresiz de cesaretsiz de değiliz! Biz bu davanın sahipleri buna izin vermeyiz.”

BABASI DA PARTİDEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ
Oğuzhan Güngör’ün babası eski MHP İçel Milletvekili Ali Güngör, teröristbaşı Öcalan’ın idamının ve af tartışmalarının yaşandığı günlerde yaptığı konuşmanın ardından partisinden ihraç edilmişti.

ÜMİT ÖZDAĞ: GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Oğuzhan Güngör'ün paylaşımının altına "Gözlerinden öpüyorum. Babanın oğlu olduğunu gösterdin" yazdı.