GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Ekim 2019 Perşembe 08:30

O üniversite kampüsüne fen lisesi geliyor... Sınava girmeden üniversiteli olacaklar!

Türkiye'nin en büyük kampüs alanına sahip, Urla'daki İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'ne (İYTE) fen lisesi kuruluyor. Hayırsever Güngör Özbek'in bağışı ve İzmir Valiliği'nin desteği ile İYTE kampüsüne inşa edilecek fen lisesi için protokol imzalandı.

SONKALEİZMİR- İzmir'in güney aksındaki fen lisesi eksikliği konusunda önemli bir adım atıldı. Urla'da kurulu İYTE'nin kampüsüne bir fen lisesi inşa edilmesi kararlaştırıldı. Hayırsever Güngör Özbek'in bağışı ve İzmir Valiliği'nin desteği ile İYTE kampüsüne yapılacak fen lisesi için bir protokol imzalandı. Protokolün imzaları önceki gün İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran ve hayırsever Güngör Özbek tarafından atıldı.

ROL MODEL GENÇLER YETİŞECEK

İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, “Ülkemizin geleceğini inşa edecek nitelikli ve rol model lider bireyler yetiştireceğimiz fen lisemiz, güzel İzmir’e ve güzel ülkemize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

YARIMADA İÇİN BÜYÜK İHTİYAÇ

İzmir genelinde halen 18 fen lisesi bulunuyor. İYTE'ye kurulacak fen lisesinin özellikle Çeşme, Karaburun, Urla, Seferihisar ve Güzelbahçe'den oluşan yarımada bölgesinden ciddi talep göreceği ifade edildi. Liselilerin, İYTE'deki başarılı üniversite öğrencileri ve bilimadamları ile aynı ortamı paylaşmalarına imkan sağlayacak okul, aynı zamanda kampüsün yakınındaki Gülbahçe Köyü esnafına da katkı sunacak.

Okulun inşaatına ne zaman başlanacağı, kapasitesinin ne olacağı ve ne zaman hizmete gireceği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.