GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Eylül 2023 Pazartesi 15:31

O şirketten iki ilçede GES başvurusu!

Volt Elektrik Motor isimli firma, İzmir'in Karaburun ve Menemen ilçelerindeki iki parselde GES kurmak için bakanlığa başvurdu. 

SONKALEİZMİR - İzmir'deki GES başvurularına bir yenisi daha eklendi. Volt Elektrik Motor isimli firma Karaburun Eğlenhoca Mahallesi ve Menemen Süleymanlı Mahallesi sınırları içerisinde kalan iki parselde Güneş Enerji Santrali kurmak için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvurdu. 

KARABURUN'DAKİ PROJE ÖZEL ÇEVRE KORUMA BÖLGESİ'NDE
Firmanın Karaburunda yapımını planladığı 73 milyon 693 bin 788 TL bütçeye sahip projesi, Özel Çevre Koruma Bölgesi ve orman alanı içerisinde kalıyor. Proje kapsamıdna 3,5 hektarlık araziye 8 bin 355 panel ve 24 inverter kurulması planlanıyor. 

Projenin onaylanması durumunda üretilecek elektrik, firma sahibine ait, Kemalpaşa ilçesinde yer alan fabrikada kullanılacak. 

İKİNCİ GES MENEMEN'E
Firmanın yaptığı ikinci GEs başvurusu ise Menemen Süleymanlı Mahallesi'nde bulunuyor. Tarım alanı vasfındaki 4,8 hektarlık araziye 11 bin 271 panel ve 18 inverter kurulması planlanıyor. Üretilen enerjinin yine şirkete ait fabrikada kullanılmasının planlandığı projenin maliyeti ise 98 milyon 666 bin 568 TL.

Bakanlık, iki proje için de ÇED sürecinin başladığını duyurdu.