GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Aralık 2019 Salı 21:28

O ölümle ilgili Başkan İduğ'dan duygusal çıkış...BİZİM AYIBIMIZ!

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, geçen günlerde belediyeye ait metruk binada madde bağımlısı bir gencin hayatını kaybettiğini anımsatarak, "Bu bizim ayıbımız. Bir Bornovalı olarak hepimizin ayıbı. Çocuklarımıza sahip çıkamamışız" dedi...

SONKALEIZMIR- Bornova Belediye Meclisi'nin Aralik ayı birinci birleşimi yapıldı. Birçok maddenin oybirliği ile geçtiği mecliste, merhum ünlü sanatçı Yıldız Kenter'in adının kültür merkezine verilmesi konusunda ilginç diyaloglar yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan, Yıldız Kenter'in isminin Zafer Mahallesi'deki tiyatro sahnesinden alınıp Altındağ Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'na verilmesinin doğru bir hamle olduğunu ve bunu desteklediklerini söyledi. Ancak, bu tavrın Zafer Mahallesi'deki yerin fiziki şartlarının çok kötü olduğunun itirafı niteliğinde olduğunu vurgulayan Taştan, "Bu yapılar Bornovamız'a yakışmıyor. Neden bu haldeler" diye sordu.

Başkan İduğ ise AK Partili Taştan'ın eleştirilerine hak verirken, duygusal da bir çıkış yaptı. "Yıldız Kenter gibi çok önemli bir sanatçımızın adının verildiği salonu görünce hayretler içinde kaldım" diyen Başkan İduğ şöyle devam etti: "Salondaki görevli arkadaşımız bile kapılar kilitli karşıladı beni. Bırakın insanların tiyatro izlemesini, burası güvenerek gidebilecekleri bir yer bile değil. Ancak gerekli çalışmaları başlattık. Burayı çocuklar için çok iyi bir parka dönüştüreceğiz... Bu sorun gerçekten önemli. Geçen günlerde de Kandere Parkı'nda belediyemize ait metruk bir binada tinerci çocuklardan biri öldü. Gencimiz uyuşturucuya bağlı olarak yaşamını yitirdi. Bu bizim ayıbımız. Bir Bornovalı olarak hepimizin ayıbı. Çocuklarımıza sahip çıkamamışız" dedi.

Mustafa İduğ'un bu sözlerinin ardından salonda kısa süreli sessizlik oldu. Bu metruk binayı kadınların fitness ve spor salonu olarak kullanması için düzenleyeceklerini belirten Başkan İduğ, "Fatih bey çok haklı. Bu mekanlar çok önemli. Bizler bu konuları iyileştirmek ve düzeltmek için yola çıktık" dedi.

İÇKİLİ ANLAR TARTIŞMASI

Bornova Belediye Meclisi'nde, bazı caddelere ilişkin içkili alan talepleri konusunda da gergin anlar yaşandı. AK Partili bazı üyeler, içkili alanların geçmişte ciddi sıkıntılar yarattığını, genişletilmemesi gerektiğini söyledi. CHP Grup Başkanvekili Ulaş Polat ise "Niyet okumak doğru değil. Sıkıntı yaratan mekan kapatılır" çıkışını yaptı.

AK Partili Fatih Taştan, bir caddenin yarısına içki ruhsatı verilip yarısına verilmemesinin hukuki boşluk yaratacağını söyledi. Ruhsat verilmeyenlerin de CİMER'e başvurup hak talep edebileceğini aktaran Taştan, diğer yandan bazı bölgelerin tamamen içkili alan olarak belirlenmesini de eleştirdi.

Başkan Mustafa İduğ da "Herhangi bir bölgenin tamamının içkili alan olarak belirlenmesi beni de irite ediyor. Gelecek dönemde ön çalışmalarımızı iyi yapıp, krokimizi hazırlayıp bu yerleri net biçimde belirleyelim. Daha sonra bu bölgelerin dışında bir içki ruhsatı talebi geldiğinde direkt reddedelim. 2020 yılında bu konuda daha iyi bir çalışma yürütebileceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.