GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Ocak 2020 Pazar 15:55

O intihar isyan ettirdi... Kötü şey olursa Allah'tan, iyi şey olursa Erdoğan'dan!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, yoksulluk ve işsizlik nedeniyle intihar eden üniversite öğrencisi Sibel Ünli olayında "AK Parti iktidarının korunduğunu" ileri sürdü. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın mesajını da eleştiren Çıray, "Kötü bir şey olursa Allah'tan... İyi bir şey olursa Sn Erdoğan'dan! Bu nasıl bir anlayış?" diyerek tepkisini dile getirdi.

SONKALEİZMİR- Türkiye'yi yasa boğan, İstanbul Üniversitesi öğrencisi Sibel Ünli'nin yoksulluk ve işsizlik nedeniyle intiharı siyaset cephesinde de önemli yankı buldu. En dikkat çeken tepkilerden biri ise İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray'dan geldi. Çıray, "Hayatın üzerine yıktığı zorluklara dayanamayan gencecik bir yürek yaşamına son verdi. #SibelÜnli kızımıza Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Suni gündemlerden kurtulup insanlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayabildiği bir Türkiye için el ele vermeliyiz" şeklinde bir mesaj yayımlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı da eleştirdi.


Yavaş'ın mesajını paylaşan Çıray üzerine, "Adını koymalıyız: Zorlukları #SibelÜnli kızımızın üzerine yıkan ve #intihar'ına neden olan 'Hayat' diye biri yok. Sorumlusu Akif'in (Kenar-ı Dicle’de Bir Kurt Aşırsa Koyunu, Gelir de Adl-i İlahi Sorar Ömer’den Onu) diye tarif ettiği AKP iktidarı. Bizimle el ele vermeyen de onlar" diye yazdı.

İYİ Partili Aytun Çıray, böylesi acı bir olayda, sorumluluk makamındaki AK Parti iktidarının korunduğunu savunurken, "Bir çok kamuoyu önderi milletin sıkıntılarını soyutlaştırarak AKP iktidarını koruyorlar. Kötü bir şey olursa Allah'tan... İyi bir şey olursa Sn Erdoğan'dan! Bu nasıl bir anlayış" tepkisini dile getirdi.

 

İşte o mesajlar: