GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Haziran 2020 Pazartesi 16:13

O cennette büyük tehlike! BİR KIVILCIM YETER!

Türkiye'nin insan eliyle oluşturulmuş en büyük yeşil alan düzenlemeleri arasında yer alan İnciraltı Kent Ormanı'nda yürekleri ağıza getiren bir manzara objektiflere takıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir ziyaretçilere kapalı olan ormanın, boyları 1,5 metreye ulaşan kuru otlarla kaplandığı görüldü. Kuru otların orman yangınına davetiye çıkardığını ifade eden çevreciler, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerine çağrıda bulundu. Büyük bir faciya yol açmadan otların temizlenmesi istendi.

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Türkiye'nin insan eliyle oluşturulmuş en büyük yeşil alan düzenlemeleri arasında yer alan İnciraltı Kent Ormanı, kuru otlara teslim oldu. İzmir'in Balçova İlçesi sınırlarında yer alan, ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki kent ormanında, endişe yaratan görüntüler objektiflere takıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir ziyaretçilere kapalı olan ormanın, boyları 1,5 metreye ulaşan kuru otlarla kaplandığı görüldü.

Neredeyse ağaçların boyuna ulaşan kuru otlar, yangın için büyük risk oluşturdu. Özellikle hafta sonları binlerce günübirlik tatilciyi ağırlayan İnciraltı Kent Ormanı'ndaki bu görüntüler çevrecilerin de tepkisini çekti. Kuru otların orman yangınına davetiye çıkardığını ifade eden çevreciler, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerine çağrıda bulundu. Büyük bir faciya yol açmadan otların temizlenmesi istendi.

MOLOZDAN CENNETE
Eskiden tamamen moloz yığınlarıyla kaplı olan İnciraltı Kent Ormanı'nın bulunduğu alan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin olağanüstü çabalarıyla adeta cennetten bir köşe haline getirilmişti. Önce alandaki molozlar kaldırılmış, ardından bu bölge hızla ağaçlandırılmıştı. 2004 yılından itibaren rehabilite edilmeye başlanan bölgeye yaklaşık 30 bin ağaç dikilmişti. Ortaya, Üçkuyular İskelesi’nden Yenikale Burnu’na kadar uzanan, Kültürpark’ın 3,5 katı büyüklüğünde bir alan çıkmıştı. Gezi, yürüyüş ve bisiklet yolları da oluşturulan İnciraltı Kent Ormanı, kısa sürede İzmirliler'in gözdesi haline gelmişti.