GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Magazin
14 Nisan 2024 Pazar 12:05

O. J. Simpson'ın beyni bağışlanacak mı?

Amerikan futbolundaki başarısı, eski eşi ve onun erkek arkadaşını öldürdüğü iddiasıyla yargılanıp beraat ettiği davayla gölgelenen O. J. Simpson'ın ölümünün ardından, beyninin bilimsel araştırma için bağışlanması istenmişti. Ailesi, bu konudaki kararını verdi.

Tam adı Orenthal James Simpson olan ancak O. J. Simpson adıyla tanınan eski Amerikan futbolcusu ve oyuncu, 10 Nisan'da 76 yaşında kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Spordaki başarısı, yıllar önce eski karısı Nicole Brown ve erkek arkadaşı Ron Goldman'ın öldürülmesi nedeniyle yargılanması ve tartışmalı beraat kararıyla gölgelenen Simpson'ın beyninin bilimsel araştırma için bağışlanıp bağışlanmayacağı merak konusuydu.

AİLESİ REDDETTİ
Bilim insanlarının, Simpson'ın beyninin Kronik Travmatik Ensefalopati (CTE) araştırması için bağışlanması yönünde ısrarlı talepleri olmuştu. Ancak ailenin 'kesinlikle hayır' diyerek talebi reddettiği öğrenildi.

Simpson'ın cenazesi, salı günü Las Vegas'ta yakılacak. Simpson'ın uzun süredir avukatı ve vasisi olan Malcolm LaVergne, Simpson'ın yakılması için gerekli tüm evrakların tamamlandığını doğruladı.

Kronik Travmatik Ensefalopati (CTE), ancak ölümden sonra teşhis edilebiliyor. Hastalık tanındıkça birçok futbolcu ölümünden sonra beyinlerini araştırma için bağışlamayı kabul etti.

CTE'nin ana semptomlarından biri agresif davranışken, diğer semptomları arasında hafıza kaybı, depresyon, anksiyete ve muhakeme yeteneğinin bozulması yer alıyor.