GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünya
27 Mayıs 2023 Cumartesi 09:57

Nazi üniformasıyla konser veren Roger Waters’a soruşturma!

Ünlü müzisyen Roger Waters, Almanya'da verdiği konserde sahneye Nazi kıyafetleriyle çıkınca ortalık karıştı.

Efsanevi müzik grubu Pink Floyd’un kurucularından Roger Waters, Berlin’de verdiği konserde Nazi üniformasıyla sahneye çıktı, ardından da Anne Frank’ın adı görüldü. Waters’ın bu gösterisi ise polis tarafından pek hoş karşılanmadı ve Waters’a soruşturma başlatıldı.


Berlin polisi sözcüsü Martin Halweg, Guardian’a, “17 ve 18 Mayıs’taki konserlerde sergilenen kostümle ilgili soruşturma açıldı. Giyilen kıyafetler, Nazi rejiminin şiddet içeren ve keyfi yönetimini; kurbanların onurunu zedeleyecek, kamu barışını bozacak şekilde onaylayacak, yüceltecek veya haklı gösterecek nitelikte görülüyor” dedi.

Gamalı haç veya SS amblemi gibi Nazi yönetiminin sembollerini eğitim ve sanatsal bağlamlar dışında kullanmak, Almanya’da yasa dışı.

Halweg, soruşturmalarının bir parçası olarak, Berlin polisinin kostümün değiştirilip değiştirilmediğini değerlendirmek için Almanya’daki önceki gösterilerinin görüntülerine bakacağını söyledi.

Berlin polisi yaklaşık üç ay boyunca kanıt toplamaya devam edecek ve ardından Waters’ın eyleminin nefrete tahrik olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceğini belirleyecek olan eyalet savcısına teslim edecek.