GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Ekim 2024 Perşembe 18:24

Narlıdere'de stratejik plana onay!

Narlıdere Belediyesi’nin 2025-2029 Yılları Stratejik Planı meclisten onay aldı. Toplantıda konuşan Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, “Narlıdere’yi daha yaşanabilir, adil ve sürdürülebilir bir şehir yapma hedefimize ulaşacağız” dedi.

Narlıdere Belediyesi ekim ayı olağan ikinci meclis oturumu Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun’un yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda, Narlıdere Belediyesi’nin 2025-2029 yıllarını kapsayan stratejik planı onaylandı. Oturumda ayrıca 2025 Mali Yılı Performans Programı ile 2025-2026-2027 Mali Yılları Bütçe Tasarısı da kabul edildi.

50 HEDEF YER ALIYOR

Narlıdere Belediyesi’nin 2025-2029 yılları yol haritasının belirlendiği stratejik plan, Birleşmiş Milletlerin sürdürülebilir kalkınma hedeflerini içeren 17 ilke doğrultusunda hazırlandı. Kaynakların etkin kullanımını ve hizmet kalitesinin artırılmasını sağlayacak yönlendirmeleri ve performans kriterlerini ortaya koyan Narlıdere Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planı, 10 amaca bağlı 50 hedeften oluşuyor. Stratejik planda Narlıdere Belediyesi’nin ana hedefleri arasında; çevre yönetimi ve temizlik, mekânsal gelişim, altyapı ve imar, eğitim, spor, sağlık, sosyal ve kültürel hizmetler, kurumsal gelişim, istihdam ve yerel ekonomiyi güçlendirme, afet ve kent yönetimi gibi konular yer alıyor.

“SOSYAL ADALET ÖNCELİĞİMİZ”

Meclis toplantısında stratejik plana dair konuşan Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, “Narlıdere Belediyesi olarak, 2025-2029 dönemi stratejik planımızın hazırlanma sürecinde, Narlıdere’nin tüm dinamiklerini göz önünde bulundurarak halkımızın, paydaşlarımızın ve uzmanların görüşlerini aldık. Mahalle toplantıları, anketler ve çalıştaylar düzenleyerek tüm kesimlerin sesini dinledik. Bu sayede Narlıdere’nin gerçek ihtiyaçlarını, önceliklerini belirledik ve gelecekteki projelerimizi bu yönde şekillendirdik. Teknolojik yenilikleri ve çevre dostu çözümleri stratejik hedeflerimize entegre ederek, sürdürülebilirlik ve inovasyon odaklı projelere öncelik verdik. Narlıdere’mizin geleceği için temel oluşturacağına inandığımız stratejik planımızı hazırlarken insan odaklı olmayı, sosyal adaleti, hakkaniyeti, doğaya ve tüm canlılara saygıyı kendimize ilke edindik” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIZ”

Narlıdere’yi daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir kent yapma hedefini vurgulayan Başkan Erman Uzun, “Bu stratejik plan, sadece bir yönetim belgesi değil, aynı zamanda Narlıdere’nin geleceğine yön verecek, şehrimizin tüm kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen bir yol haritasıdır. Gelecekte karşılaşacağımız her türlü zorluğu birlikte aşarak, Narlıdere’yi daha yaşanabilir, adil ve sürdürülebilir bir şehir yapma hedefimize ulaşacağız. En büyük motivasyonumuz vatandaşlarımızın bizlere verdiği büyük sorumluluk olacak. Gelecek 5 yılda bizler için rehber görevi görecek 2025-2029 Stratejik Planımızın Narlıdere’mize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

Emekleri ve katkıları için meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Uzun, “Hem mali hem fiziki anlamda daha yaşanabilir bir Narlıdere için birlikte mücadele ediyoruz. Yalnız taştan duvar olmaz, hep birlikte bu kenti daha yaşanabilir bir hale getireceğiz. Tüm meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum, hepiniz iyi ki varsınız” dedi.

“İLELEBET MÜCADELE EDECEĞİM”

Konuşmasını, Türkiye Cumhuriyeti’nin 101’inci yılını kutlayarak sonlandıran Başkan Uzun, şunları söyledi: “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk; çağdaş, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarken belirli bir zümreye, cinsiyete emanet etmedi. Ulu Önderimiz Atatürk, Cumhuriyet’i daha ileriye taşıyacak olan gençlere emanet etti. Ben genç bir kardeşiniz olarak, Atatürk’ün kurduğu bu Cumhuriyet’in 32 yaşında belediye başkanı olarak mükafatlandırdığı bir genç olarak; var gücümle, ilelebet Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak için mücadele edeceğim. Hep birlikte, omuz omuza, Cumhuriyetimizi daha ileriye taşıyacağımıza, Ata’mızın istediği gibi muasır medeniyetler seviyesine daha da yaklaştıracağımıza olan inancımla Cumhuriyetimizin yeni yaşını kutluyorum. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarımızın hatırası önünde saygıyla eğiliyor, kendilerini rahmet ve minnetle anıyorum.”