GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür-Sanat
19 Aralık 2022 Pazartesi 12:09

Murat Sincer, sanat hayatının 40. yılını kutluyor

Bağlama üstadı Murat Sincer, sanat hayatının 40. yılını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de katılacağı etkinlikle kutlayacak.

21 Aralık Çarşamba günü, Mustafa Necati Kültür Merkezi'nde bir konser verecek olan Murat Sincer, Türk Halk Müziği'nin sevilen eserlerini seslendirecek. Sincer'in 40. sanat yılını kutlacağı konseri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de takip edeceği belirtildi.

MURAT SİNCER BİYOGRAFİ

6 Mart 1964 Sivas doğumlu Murat Sincer, 1982'de usta çırak ve icrada yetişmiş bir sanatçı. Ses ve saz eğitmeni de olan Sincer, okul  ve konservatuarlarda da öğretmenlik yaptı. Sincer, 1982-1983 ve 1984 yıllarında Karşıyaka Halk Eğitimi Merkezi'nde bağlama ve ses eğitmenliği dersi verdi. Koro ve saz ekiplerini çalıştırdı. Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait 10 türkü derlemesi yaptı.

Sincer, tüm bağlama ailesi (divan, cura, tambura) kabak kemane, Azeri tarı ve vurmalı sazları çalabilmekte, Batı müziği armoni ve çokseslilik konusunda araştırmalar yapmaktadır. Piyona ve keman eğitimi de alan Sincer, ilk albümünü Temmuz 1997 yılında  Türküler Umuttur ismiyle çıkardı.

2013 yılında Kültür Bakanlığı Somut Olmayan Kültür Miras Taşıyıcısı ses ve bağlama sanatçısı ünvanını alan Sincer, 2016 yılında içerisinde kendi bestelerinin de olduğu eşi Özlem Sincer’in vokal yaptığı Umudun Türküsü isimli albümünü çıkardı.

2017 yılında Bağlama (kısa ve uzun) Methodu kitabını yazıp piyasaya sürdü.

Halen Karabağlar Belediyesi ve Seferihisar Beldiyesi THM koro şefliğini sürdürmekte.