GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Eylül 2022 Çarşamba 22:12

Murat Bakan'dan Erdoğan'a Soyer tepkisi: Bu hakaret milli iradeye yapılmış bir saygısızlıktır

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ve merhum babasını hedef alan AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi. Bakan, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olmak kimseye rahmetli babasını da işin içine katarak hakaret etme hakkı vermez hele ki bu kişi halkın oylarıyla seçilmiş bir Belediye Başkanı ise. Bu hakaret milli iradeye yapılmış bir saygısızlıktır" dedi.

SONKALEİZMİR- Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, şu ifadelere yer verdi: "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olmak kimseye rahmetli babasını da işin içine katarak hakaret etme hakkı vermez hele ki bu kişi halkın oylarıyla seçilmiş bir Belediye Başkanı ise. Bu hakaret milli iradeye yapılmış bir saygısızlıktır.

Hakaretin sebebi ise Osmanlı değil zira Tunç Soyer Osmanlı’dan değil 100 yıl önce bu ülkeyi yönetenlerden yani Vahdettin ve Damat Ferit’ten bahsetti. Bu polemik turnusol kağıdı gibi kimin Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin,  kimin emperyalizmin yanında durduğunu da göstermiş oldu."