GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Ağustos 2023 Pazar 20:50

Muhaliflerini tuvalete süren İnce, delegelere baskı iddiasına sinirlendi!

CHP İzmir'de kongre süreci hız kazandı. Yarışın kafa kafaya geçtiği Güzelbahçe'de delegelere baskı yapıldığı iddiaları gündeme geldi. Devrim Seyrek'e açık destek veren Mustafa İnce ve yardımcısı Kazım Çam'ın belediye imkanlarıyla delegelere baskı yaptığı iddiaları ortaya atıldı. 2017 yılındaki seçimlerde arkadaşı Çam'ın karşısına çıkan Vural Gezer'i desteklediği için kadın bir belediye personelini tuvalet temizliğine süren İnce, yine gündeme gelen hakkındaki benzer baskı iddialarına sinirlendi.

SONKALEİZMİR-  CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı seçiminde Belediye Başkanı Mustafa İnce ve yardımcısı Kazım Çam'ın delegelere baskı kurduğu iddiası tartışmalara neden oldu. Devrim Seyrek ve Vural Gezer'in yarıştığı, büyük çekişmeye sahne olan kongrede, ortam gerildi. Açıktan destek verdiği Devrim Seyrek lehine delegelere baskı kurduğu iddia edilen Mustafa İnce ile  Meclis Üyesi Aras Kaynarca arasında gergin anlar yaşandı. Kaynarca’nın söz aldığı sırada kürsüden "Belediye kanadından delegelere baskı yapılıyor" sözleri yükseldi.

MÜDAHALE ETMEYİN DİYENLERİ, "SANA MI SORACAĞIM" DİYE AZARLADI

Mustafa İnce, buna çok sinirlendi. Oturduğu sıralardan Kaynarca’yı hedef alan İnce, "Sen de bu yönetimin içindesin. Söyle o zaman, isim ver" diye tepki gösterdi. Salondan gelen "müdahale etmeyin" sözleri üzerine daha çok sinirlenen Mustafa İnce, arkasını dönüp bazı partilileri "sana mı soracağım" diye azarladı.

"BEN Mİ YAPIYORUM, AÇIKLA"

Daha sonra söz alıp kürsüye çıkan Mustafa İnce, delegeleri baskı altına aldığı iddiasıyla ilgili şunu söyledi: "Bunu parti üyeliğinize, CHP’liliğinize kabul ettirebilir misiniz? Böyle bir şey olabilir mi? Madem baskıları belediye erki yapıyor o zaman ben mi yapıyorum açıkla. Ben yapmıyorsam yapanı açıkla. Neden beni zan altında bırakıyorsun?"

TUVALET TEMİZLİĞİNE SÜRMÜŞTÜ

Mustafa İnce başkanlığındaki Güzelbahçe Belediyesi, 2017 yılındaki kongerede de Kazım Çam'ın karşısına rakip olarak çıkıp ilçe başkanı adayı olan Vural Gezer'i ve onu destekleyip listesinde yer alan Mine Bilir Şahin'i sürgün etmişti. Belediye çalışanı Mine Bilir Şahin'in tuvalet temizliğine sürülmesi kamuoyunda büyük tepki uyardırmıştı.