GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünya
10 Şubat 2022 Perşembe 16:17

Milyon dolarlık tabloya göz çizdi!

Rusya’da bir galeride ilk iş gününde canı sıkılan güvenlik görevlisi galerideki milyon dolarlık tabloya tükenmez kalemle göz çizdi. 

Rusya’da bulunan bir galeride güvenlik görevlisi olarak işe giren kişi ilk iş gününde milyon dolarlık eserlere canım sıkıldı diyerek göz çizdi. Güvenlik görevlisi Ekaterinburg Boris Yeltsin Merkezi’ndeki soyut sergi kapsamında sergilenen eserlerin olmayan yüzüne tükenmez kalemle göz çizdi.

16 milyon liralık ve 1932 – 1934 yılları arasında yapılan “Üç Figür” tablosuna göz çizen güvenlik görevlisi, canı sıkıldığı için böyle bir şey yaptığını söyledi. 

Galeri merkezinin müdürü Alexander Drozdov, görevlinin özel bir güvenlik şirketine bağlı çalıştığını belirterek, işine son verildiğini duyurdu.

Olaydan sonra çizilen tablolar sergiden kaldırıldı. Tükenmez kalemin boyasının esere çok işlemediği belirtilirken, ‘vandalın ‘gözleri çizerken çok bastırmadığından hasarın büyük olmadığı belirtildi. Tablonun onarımının 250 bin rubleye (45 bin 300 Türk Lirası) mal olacağı tahmin ediliyor.