GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür-Sanat
12 Temmuz 2019 Cuma 17:52

Meydan lokması...

İzmir'in sembolü olan saat kulesinin yer aldığı Konak Meydanı'nda bugün öğle saatlerinde sıra dışı görüntüler ortaya çıktı. Atatürk ve silah arkadaşları için döktürülen lokma nedeniyle 30- 40 metrelik kuyruk oluştu.

SONKALE- Genellikle turistlerin fotoğraf çektirmesi ve güvercinlerin yemle beslenmesine alışık olduğumuz Konak Meydanı'nda bugün çok farklı görüntüler vardı. Cuma namazı sıralarında, kendilerine Tepecikliler adını veren bir grup tarafından, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, tüm şehitler ve Tepecikli ölmüşlerin ruhu için lokma döktürüldü. Bugüne kadar meydanda pek rastlanmayan lokma aracının önünde yaklaşık 30- 40 metrelik kuyruk oluştu. Vatandaşlar taze taze pişirilen lokmalardan alıp yiyebilmek için dakikalarca sıcağın alnında bekledi. Lokmalarını aldıktan sonra geçip bir köşede bunları yiyen yurttaşlar, ölmüşlerin ruhlarına dua okumayı da ihmal etmedi.

Lokma hayrını bilmeyen ve Konak Meydanı'ndaki bu görüntüleri meraklı gözlerle izleyen yerli-yabancı turistler ise bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.