GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
19 Mayıs 2021 Çarşamba 18:06

Menemenspor için flaş gelişme... İSTİNAF MAHKEMESİ KARARINI VERDİ!

Menemenspor'un şirketleşmesiyle sonuçlanan 18 Aralık 2018 ve 25 Mayıs 2019'daki genel kurulların iptali için açılan dava sonuçlandı.  1. Bölge Adliye Mahkemesi 1. Hukuk Dairesi istinaf kararını açıkladı. Yerel mahkemenin kongrelerle ilgili aldığı iptal kararı onaylanırken, kulübün itirazı reddedildi. Menemenspor'un kurucu üyesi Fikret Uzun, "Menemenspor kayyum atanarak en kısa zamanda 111 gerçek üyesiyle kongreye götürülecek" dedi

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Menemenspor'un mevcut başkan Tahir Şahin'in kurucusu olduğu şirkete devredilmesiyle sonuçlanan 18 Aralık 2018 ve 25 Mayıs 2019'daki genel kurullarının iptali için açılan davada karar çıktı.  Menemen 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kongrelerin iptaline dönük alınan kararı itirazla istinaf mahkemesine taşıyan Tahir Şahin yönetimine kötü haber geldi. 1. Bölge Adliye Mahkemesi 1. Hukuk Dairesi istinaf kararını açıkladı. Buna göre itiraz başvurusunu reddedilirken, yerel mahkemenin aldığı "Kongrelerin iptali" kararı onaylandı.



"KULÜP SATIN ALINAMAZ"

Kongrelerin iptali için davaları açan isim olan kulübün kurucu üyesi Fikret Uzun, Menemenspor'un kayyum atanarak en kısa sürede genel kurula gitmesi gerektiğini söyledi. SONKALE'ye konuşan Uzun, "Şirkete devir gündemiyle yapılan iki genel kurul kesin olarak iptal edildi. İstinaf kararı yerel mahkemenin iptal kararını onayladı. Bu kararlardan sonra 12 Mart 2021'de yapılan genel kurulun da meşruluğu kalmadı. En kısa sürede kayyum atanarak kulüp 111 gerçek üyesinin katılımıyla genel kurula götürülecek. Artış şirketin tasfiyesi gerçekleşecek. Dolayısıyla kimse şirketi satın alarak kulübü de alacağını düşünmemeli" diye konuştu.

(Menemenspor'un kurucu üyesi Fikret Uzun)