** Kulübün Menemen Belediye eski başkanı Tahir Şahin'e devredilmesiyle sonuçlanan iki kongre için bilirkişi raporunda sahte imzalarla genel kurul kararı alındığı, hazirun listesindeki üyeliklerin ispat gerektirdiği ve tüzüğe aykırı uygulamalar olduğu tespitleri yer aldı.
** Davaları açan kulübün kurucu üyesi Fikret Uzun ise "Hain dediler, yalancı dediler ama biz doğruları söylemekten geri durmadık. Yaşadığımız ilçeye ve spor kulübüne sahip çıkmak onurumuzdur. Hak mücadelemizin sonuna geldik. Kongreler iptal edilirse mevcut yönetim düşecek" dedi
Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Menemenspor'un 18 Aralık 2018 ve 25 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen iki kongresi için, 'Kongrelerin iptali ve kulübe kayyum atanması' istemiyle açılan davalarda bilirkişi raporu açıklandı. Menemen Belediyespor kulübünün adının değiştirilerek ve şirketleşerek Menemen Belediye eski başkanı Tahir Şahin'e devredilmesiyle sonuçlanan iki kongre sonrası açılan davalar nedeniyle Menemen 1. Asliye Hukuk Mahkemesi iki farklı bilirkişi heyeti atamıştı. Bilirkişi raporları tamamlanırken, çarpıcı tespitler yer aldı. Mahkeme heyeti davayı 2 Ekim'deki duruşmada karara bağlayabilir.
(Fotoğrafta: Tahir Şahin)
İMZALARIN SAHTE OLDUĞU RAPORDA YER ALDI
18 Aralık'taki kongre ile ilgili davanın bilirkişi raporunda, "Kongre kararı alınırken yönetim kurulu imzalarından 2'sinin sahte olduğunu, yönetim kurulu üyelerinin tamamının toplantıdan haberdar edilmediği için toplantının tüzüğe uygun olmadığı" ifadeleri yer aldı. Raporda, "Genel kurul tutanağında 54 üyenin hazır bulunduğu yazılı, imza sayımında ise 56 sayısı belirlendi, aradaki 2 imzalık fark nedeniyle takdir mahkemenindir. Toplantı tutanaklarında, alınan kararlara olumlu ve olumsuz oy kullananların sayı ile belirlenmemesi. Oy çokluğu ile karar alındığı, toplantıda ret oyu verenlerin sayısının belirlenmemesi usule uygun değildir" tespitleri dikkat çekti.
ÜYELİKLETİR İSPATI GEREKİYOR!
25 Mayıs 2019'da gerçekleştirilen kongre için ise, "Dernek tüzüğü madde 13 altında tutulacak defterler başlığında 2 üye kayıt defteri yazılmış olup üye kayıtlarının üye olduğu ve çıkış tarihlerinin bu deftere işleneceği tüzükte yer almaktadır. Dosya içerisinde derneğe ait üye kayıtlarının yapıldığı defter yoktur. Derneğin DERBİS kaydına göre ise üye sayısı 114 kişiden ibarettir.
Bu durumda genel kurula katılma hakkının var olduğu savunulan kişilerin üyeliklerinin ispatı gerekmektedir. DERBİS sisteminde kayıtlı olmayan üyelerin, üyelikleri başka bir şekilde de ispat edilemediğinden toplantıya katılmaları ve oy kullanmaları dernek tüzüğü ve yönetmelik hükümlerine aykırıdır" raporu mahkemeye sunuldu.
"HAK MÜCADELEMİZİN SONUNA GELDİK"
Davaları açan isim olan kulübün kurucu üyesi Fikret Uzun ise mahkeme tarafından tek dosyada birleştirilen davaların 2 Ekim'de görüleceğini belirterek, "9 Ocak 2019'da başlattığımız hak mücadalelemizin sonuna geldik. Hain dediler, yalancı dediler ama biz doğruları söylemekten geri durmadık. Sahte imzaları, sahte gazeteyi, sahte evrakları, her şeyi devletin kurumlarından aldığımız raporlarla ispatladık. 25 Mayıs kongresinde söylediğim naylon kongre üyeleri mahkemenin talep ettiği bilirkişi, raporunda açıkladı ve 114 üyemiz olduğunu onaylandı.
Bu raporlar doğrultusunda yaşadığımız ilçeye ve spor kulübüne sahip çıkmak onurumuzdur. Üyesi olmadıkları kulübü başkanı ve 8 üyesi yönetmektedir. Onları da uyarıyorum. Telkin ve emirle aldıkları kararlar yarın onları maddi ve manevi hesap verecek konuma getirir. Yalancılık ve hainliğin hesabını bakalım kimler verecek?" diye konuştu.
(Fotoğrafta: Fikret Uzun)
"YENİ YÖNETİM OLUŞTURULUR"
Uzun, mahkemenin bilirkişi raporları doğrultusunda kongreleri iptal etmesi halinde mevcut yönetimin düşeceğini belirterek, "Kayyum atanıp, kısa sürede kulübün kongreye götürülmesiyle yeni bir yönetim oluşturulur. Yeni yönetimle kulüp tekrar Menemen halkının olur" dedi.