GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Kasım 2020 Salı 13:48

Menemen'de şimdi ne olacak?

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından gözler koltuğa oturacak yeni başkanın kim olacağına çevrildi. Başkanvekilliği için CHP'li meclis üyesi Avukat Deniz Karakurt'un ismi öne çıkarken, bazı meclis üyeleri ise "kayyum mu atanacak" şeklinde algı operasyonu yürütenlere sert tepki gösterdi. CHP'li bir meclis üyesi, "Yasaya göre 10 gün içinde meclis içinden bir başkanvekili seçilecek. Kimse kayyuma heveslenmesin, algı operasyonu yürütmesin" dedi.

SONKALEİZMİR- Menemen Belediyesi'nde Başkan Serdar Aksoy'un da aralarında bulunduğu 11 kişinin tutuklanmasının ardından yeni başkanın kim olacağı tartışmaları başladı. CHP'li Belediye Meclis üyeleri Hasan Ünal, İhsan Perçin ve Deniz Karakurt’un ismi gündeme geldi. Kulislerde başkanvekilli için CHP'li meclis üyesi Avukat Deniz Karakurt'un ismi ön plana çıkarken, bu isme CHP İl Başkanı Deniz Yücel'in de sıcak baktığı iddia edildi. Yasaya göre, İzmir Valiliği'nin Başkan Aksoy hakkında "görevden alma" ya da "görevden uzaklaştırma" kararı sonrası süreç başlayacak.

(Fotoğrafta: Deniz Karakurt)

GİZLİ OYLAMA YAPILACAK

16 CHP’li, 10 AK Partili, 3 İYİ Partili ve 2 MHP’li meclis üyesi bulunan Menemen Belediye Meclisi'nden yeni bir başkan seçilecek. Gizli oylama yapılacak. Valilik, Aksoy'la ilgili "görevden alma" şeklinde bir karar verirse yeni başkan "asaleten",  "görevden uzaklaştırma" şeklinde bir karar alırsa yeni başkan "vekaleten" seçilecek. Başkanvekili, Aksoy göreve dönünceye kadar görevde kalacak.

KAYYUM İÇİN ALGI OPERASYONU YÜRÜTÜYORLAR!

Diğer yandan, bazı belediye meclis üyeleri, "kayyum mu atanacak" şeklinde algı operasyonu yürüten yayın organlarına tepki gösterdi. CHP'li bir meclis üyesi, "Yasaya göre 10 gün içinde meclis içinden bir başkanvekili seçilecek. Kimse kayyuma heveslenmesin, algı operasyonu yürütmesin" dedi.