GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Ekim 2024 Pazar 15:54

Menemen'de Rahvan At Yarışları heyecanı...

Menemen Belediyesi'nin Geleneksel Spor Dalları Federasyonu işbirliği ile düzenlediği 10. Rahvan At Yarışları büyük ilgi gördü. Mehter Takımı'nın marşları ve halk oyunları gösterileri ile renklenen organizasyon öncesi Başkan Pehlivan, at üstünde vatandaşları selamladı. Pehlivan, "Menemen Belediyesi olarak bu sorumluluğu taşımak ve rahvan atçılığı gibi ata sporlarımızı canlı tutmak bizler için gurur kaynağıdır" dedi.

SONKALEİZMİR-Seyrek Arena'da düzenlenen 10. Rahvan At Yarışları'na  ev sahibi Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'ın yanı sıra siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.



Yarışlar öncesi Mehter Takımı'nın marşları büyük ilgi görürken, Menemen Belediyesi Halk Oyunları ekibi de gösterileriyle keyifli anlar yaşattı. Belediye Başkanı Aydın Pehlivan da yarışlar öncesi alana at üstünde gelerek vatandaşları selamladı. 



"GURUR KAYNAĞIMIZ"

Rahvan atçılığın önemine değinen Başkan Pehlivan, "Hem kültürümüzün derin köklerine hem de geleneklerimizin sembollerinden birine şahit olmak için buradayız. Rahvan atlar, yarışın ötesinde bilgelik ve zerafetin simgesi olarak Türk kültüründe önemli bir yer tutan, Kaşgarlı Mahmut'un dediği gibi 'At Türk'ün kanadıdır' Atalarımız bu topraklarda asırlardır, at sırtında özgürlüğü yaşamış, barışa ve zafere aynı yolda koşmuşlardır. Bu açıdan bizim için at vefa, dostluk ve gücün simgesidir. Tarihimizin taşıyıcısıdır. Bugün tarihi mirası yaşatmanın, gelecek kuşaklara da aktarmanın haklı onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Menemen Belediyesi olarak bu sorumluluğu taşımak ve rahvan atçılığı gibi ata sporlarımızı canlı tutmak bizler için gurur kaynağıdır" dedi. 



"BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN"

Başkan Aydın Pehlivan, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini şöyle tamamladı:

"Rahvan at sahibini yormaz, ona yol gösterir. Kıymetli hemşehrilerimiz işte sizler de göreve geldiğimiz ilk andan itibaren en büyük yol göstericimiz oldunuz. Sizin desteğiniz ve inancınızla Menemen'imizi hak ettiği yere taşımak için var gücümüzle çalıştık. 'Menemenliler'e değer' diyerek ilçemize hep ilkleri ve enleri kazandırdık. Altyapıdan sosyal alanlara, eğitimden sağlığa, spor tesislerinden modern yaşam alanlarına kadar sayısız projeyi hayata geçirdik. Ancak bu bir başlangıç. Şimdi  daha büyük projelere daha güçlü adımlarla Menemenimiz'i daha ileriye taşıyacağız. Ata sporlarımızı yaşatmaya, üzüm, çilek, incir, çömlek gibi değerlerimizi festivallerimizle dünya çapında tanıtmaya devam edeceğiz. Bugün de geleneksel spor dalları federasyonumuza, rahvan atçılarımıza ve bizimle olan siz misafirlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Hep söylediğimiz gibi mesele birlikte olmak, birlikte yaşatmak ve birlikte başarmaktır."