GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Mart 2021 Pazartesi 21:14

Menemen'de Pehlivan'a 65 milyon TL borçlanma yetkisi

Menemen Belediyesi Mart ayı meclis toplantısında AK Partili başkanvekili Aydın Pehlivan'a 65 milyonluk borçlanma yetkisi verildi. Önerge 16 evet oyuna karşı 15 ret ile kabul edildi. Tartışmalara neden olan önergeye CHP'li meclis üyeleri Ali Aydın, Rasim Yiğit Özge ve Hasan Önal da kabul oyu verdi. Başkanvekili Pehlivan, "Söz veriyorum. Çekilecek krediyle işçilerin birikmiş ikramiye ve tazminat borçlarını ödeyeceğim" dedi

SONKALEİZMİR-Menemen Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan Mart Ayı Meclis toplantısına borçlanma yetkisi tartışmaları damga vurdu. CHP Grup Sözcüsü Ali Yılmaz, mali disiplin ile kredi çekilmeden de borçların ödenebileceğini öne sürdü. YIlmaz, "Deniz Karakurt başkanvekilliği görevindeyken 4 aylık işçi maaşları ödendi. Bu dönemde sıkı para politikası ile ödemelerin yapılabileceği ispatlandı. Zaten Belediye Kanunu'na göre bir önceki yılın gelirinden fazla borcumuz olduğu için bu borçlanma yapılamaz. Onaylayan herkese daha sonra zimmet çıkabilir" dedi. 



"MENEMEN ESNAFI, İŞÇİSİ İÇİN KULLANILACAK"

AK Parti Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu ise sayfalarca icra dosyası ile karşı karşıya olduklarını belirterek, "Deniz Karakurt yeni gelir getirici bir proje mi hayata geçirdi. Bizim bundan haberimiz yok. Maaşlar, Emlak vergilerinin yoğun geldiği dönemde ödendi. Serdar Aksoy döneminde 30 milyon TL borçlanma yapıldığında bu itirazlar yoktu. Bu 65 milyon TL Menemen esnafına, işçisine, halkına can suyu olacak" diye konuştu. 

"İŞÇİLERİN PARAYA İHTİYACI VAR"

Tartışmalardan sonra oylanan önerge oy çokluğu ile kabul edildi. Başkanvekili Aydın Pehlivan ise belediyenin 531 milyon TL borcu olduğunu belirterek, "Bu borcu ben yapmadım. 65 milyonluk kredi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayı ile çekilecek. Dolayısıyla hukuksuz bir durum ya da kanunen bir engel yok. İşçilerden talep var. Birikmiş alacakları ve ikramiyeleri var. Kimi kemoterapi gördüğünü, kimi protez taktıracağını söylüyor. İşçilerin paraya ihtiyacı olduğu gerçek. Söz veriyorum bu paranın yarıya yakını ile işçilerin birikmiş ikramiye ve tazminat ödemelerini yapacağız. Esnafa olan borçları yatıracağız" dedi.