GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Ekim 2024 Pazar 14:31

Menemen Belediyesi'nden o görüntülerle ilgili açıklama...

İzmir'in Çiğli ilçesinde özel bir firmaya ait otomobilin içinde köpeğe tecavüz etmeye çalıştığı iddiasıyla bazı vatandaşlar tarafından görüntülenen ve üzerinde zabıta yeleği olan kişiyle ilgili Menemen Belediyesi'nden açıklama geldi. Açıklamada, kendisini görüntüleyenlere silah çeken kişinin belediye personeli olmadığı vurgulandı. Zabıta yeleğini nasıl temin ettiğinin de araştırıldığı belirtildi.

SONKALEİZMİR-İzmir'in Çiğli ilçesinde dün bir araç içerisinde köpeğe tecavüz etmeye çalıştığı iddiasıyla görüntülenirken silah çekenkişiyle ilgili Menemen Belediyesi'nden açıklama geldi. Görüntülerdeki şahsın üzerindeki yeleği nasıl temin ettiğinin araştırıldığı belirtildi. Ayrıca kişinin belediye çalışanı olmadığı vurgulandı.
Menemen Belediyesi'nden yapılan açıklama şöyle:

"12.10.2024 tarihinde, gün içerisinde sosyal medyada payloşılan ve kamuoyunu derinden etkileyen bir video ile ilgili olarak, Menemen Belediyesi'nin isminin de geçmesi üzerine aşağıdaki açıklamayı yapma gereği doğmuştur: 
1- Olay, Menemen sınırları dışında gerçekleşmiş olup, Menemen Belediyesi ile herhangi bir doğrudan bağlantısı bulunmamaktadır. 
2- Olayda yer alan şahıs, sokaklarda yaşayan, belediyemizle hiçbir ilgisi olmayan bir kişidir. Bu Kişinin Menemen Belediyesi ile herhangi bir bağı ya da çalışma ilişkisi yoktur. 
3-Olayın gerçekleştiği araçın Menemen Belediyesi ile bir ilgisi yoktur. Farklı bir kurumsal fir maya ait. Bu firmanın da Menemen ne de Menemen Belediyesi ile hiçbir bağlantısı yoktur. 
4- Olayın Menemen ile tek bağlantısı şahsın üzerindeki Menemen Belediyesi logolu zabıta yeleğidir. Bu yeleğin şahıs tarafından nasıl temin edildiği konusu ise ciddi bir biçimde araştırılıyor. 
5-Menemen Belediyesi olarak, bu menfur olayla hiçbir ilgimiz bulunmadığını ve yeleğin temin edilmesiyle ilgili bir suiistimal tespit edilirse, gerekli tüm yasal ve idari işlemlerin derhal başlatılacağını ve sorumluların en ağır yaptırımlara tabi tutulacağını açıkça ifade ederiz. 
Ayrıca, Menemen Belediyesi olarak sokak hayvanları konusunda son derece hassas olduğumuzu vurgulamak isteriz. Bugüne kadar hayvan bannaklarımızı modernize etme, ekıpman yenileme, uzman vetennerlerimız ve deneyimli personelimizle sokak hayvanlarına en iyi şartlarda bakım sağlama konusunda büyük çaba harcadık. Bu çalışmaları, Menemen'de yaşayan hayvansever hemşehrilerimizle iş birliği içinde yuruttuk ve onların katkılarıyla önemli başarılar elde ettik. Sokak hayvanlarına yönelik hassasiyetimizi sürdüreceğimizden ve bu konuda üzerimize düşen her türlü sorumluluğu eksiksiz yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.