GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Ekim 2022 Cuma 20:10

Menemen 1. Uluslararası Çömlek Festivali başladı...

Menemen Belediyesi'nin ilçeyi çömlekçilikte dünya markası yapma hedefiyle düzenlediği 1. Uluslararası Çömlek Festivali başladı. Menemen Şehir Parkı'nda açılan stantlar büyük ilgi görürken, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan da çömlek tezgahının başına geçip hünerlerini sergiledi. 

SONKALEİZMİR-Menemen Belediyesi'nin düzenlediği 1. Uluslararası Çömlek Festivali çevre illerin yanı sıra yurt dışından da katılımcıların büyük ilgisiyle kapılarını açtı. 

Menemen Şehir Parkı'nda kurulan stantlar Menemenliler'in yoğun ilgisiyle karşılaşırken, müzik ve dans gösterilerinin yapıldığı açılış törenine İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, AK Parti İzmir Millletvekili Ceyda Bölünmüz Çankırı ve çok sayıda davetli katıldı. 

ÇÖMLEK TEZGAHINA GEÇTİLER

Vali Köşger, Başkan Pehlivan ve beraberindekiler okunan duaların ardından açılış kurdelesini kesip stantları gezdi. Vatandaşlarla sohbet eden Köşger ve Pehlivan daha sonra çömlek ustalarının çalışmasını izledi. Ortaya çıkan eserleri inceleyen Vali Köşger ve Başkan Pehlivan daha sonra çömlek tezgahına oturarak hünerlerini sergiledi. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ve AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da çömlek tezgahında keyifli anlar geçirdi.

Şehir parkındaki renkli görüntülerin ardından Cumhuriyet Meydanı'na kortej yürüyüşü yapıldı. Meydanda ise çömlekçilik sanatına gönül verenleri kapsayan "Onur Ödülleri Töreni yapıldı. Tören, müzik ve çeşitli gösterilerle devam etti.

HANDE YENER SAHNE ALACAK

Pazar gününe kadar devam edecek festivalde yarın 19.30’da Oğuz Görceğiz’in ardından sevilen şarkıcı Hande Yener 21.30’da sahneye çıkarak Cumhuriyet Meydanı’nda birbirinden güzel şarkılarını festival konuklarıyla birlikte söyleyecek. Festivalin son gününde Hey Müzik Grubu saat 18.00’da konser verecek.